1/30/2021

Exposició: “Lliuresi Sense Por”, a la Sala 2 de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

Del 5 de febrer al 28 de març de 2021, la Sala 2, sala d'exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició itinerant de l'Institut Català de les Dones, titulada: "Lliures i Sense Por".

El febrer, el nostre centre sempre dedica l'espai d'exposicions temporals a les Dones, realitzant alguns actes conjuntament amb l'Associació de Dones de la Galera, enguany degut a la situació sanitària provocada per la pandèmia, tots aquests actes no es podran portar a terme però des del centre s'ha volgut dedicar, com sempre, l'espai, a les Dones, i, fins tot posar-hi més èmfasi donada la situació tan complexa que estem vivint, per això hem triat una exposició, de les itinerants, que ofereix l'Institut Català de les Dones: "Lliures i Sense Por".

"Seguint amb l'estela de la campanya impulsada per l'Institut Català de les Dones el 2018 amb el títol de Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor, presentem aquesta exposició comissionada i dissenyada per l'Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l'àmbit públic i privat. "Lliures i Sense Por" és una exposició de 9 plafons pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència.

L'exposició reivindica els drets de les dones a la llibertat sexual, a l'autodeterminació i l'autonomia sexual, i a viure una vida lliures de violències". (Institut Català de les Dones)

Estem segures que l'exposició aconseguirà el seu propòsit i ajudarà a reflexionar sobre les violències sexuals alhora que donarà llum a que cal fer davant d'una situació d'aquest tipus i més encara en el context actual de pandèmia i les seves restriccions que fan que la dona, sovint, sigui més vulnerable encara.

Us recordem que l'horari del centre és: dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 h ; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 h (Aforament limitat)

Visites concertades fora d'aquest horari: terracota@galera.cat/ 977 71 83 39

Més informació: www.dones.gencat.cat/ www.galera.cat/cultura/museu i www.galera.cat/agenda