1/13/2021

Expedients administratius a tres infermers de les Terres de l’Ebre per irregularitats en les vacunacions

L'ICS ha obert un expedient administratiu a tres infermeres de la institució que presumptament van administrar la vacuna de la COVID a persones no autoritzades en la primera fase en el marc d'una vacunació en una residència de les Terres de l'Ebre. Es tracta d'un fet aïllat que no ha afectat el pla de vacunació, i tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat.


A causa de la gravetat dels fets s'investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torni a repetir. Les infermeres, de moment, han estat apartades de les seves funcions actuals.


Remarcar tota la coordinació i l'excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l'Ebre, on s'ha administrat la primera vacuna fins al dia d'avui a un total de 1.200 professionals, repartits entre l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, centres d'Atenció Primària i Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, i ja hi ha planificada la vacunació a la resta de centres (Clínica Terres de l'Ebre, Hospital de la Santa Creu de Jesús, Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre i Hospital Comarcal d'Amposta).


A més a més, la previsió és que aquest mateix diumenge s'hagi administrat la primera dosi de la vacuna a la totalitat de centres de l'àmbit residencial, on s'inclou tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre. S'han administrat, entre residents i professionals de residències, 1.712 vacunes, que sumades a les 1.200 de professionals, deixa una xifra de 2.912 vacunats, una dada molt positiva que s'ha assolit gràcies a la coordinació i l'esforç de molts professionals voluntaris del territori, infermeres i administratius que s'han implicat en aquesta campanya de vacunació.