1/05/2021

Enric Roig: “apostem per apropar la cultura que vivim a la gent jove amb espectacles gratuïts"

Enric Roig, portaveu del grup municipal del PSC de Tortosa i regidor de cultura ha valorat molt positivament aquesta mesura ja què "amb aquests preus apostem clarament per apropar la "Cultura que vivim" a tothom, posant especial atenció en la gent jove a través d'espectacles gratuïts i amb un increment de les bonificacions" entre les que ha destacat com a novetat que "tots els i les joves menors de 25 anys podran accedir als espectacles de pagament per només 6 €". Tot això, evidentment "sempre tenint en compte les mesures establertes per la COVID19" ha explicat el portaveu.

Entre les bonificacions aprovades destaquen el 10% per als titulars del carnet de la Xarxa Pública de Biblioteques; el 20% per a persones de 65 anys o més, aturats, famílies nombroses i monoparentals, socis del TR3SC i grups d'entre 8 i 15 persones i del 30% per a titulars del Carnet Jove, grups de més de 16 persones i alumnes de les escoles municipals de música i de teatre, així com membres dels grups de la Coordinadora de Teatre Amateur del Baix Ebre.

Roig ha destacat que la programació d'arts escèniques i musicals, en l'any de la Capitalitat de la Cultura Catalana, del 25 aniversari del Teatre Auditori i el 100 aniversari de Felip Pedrell continuarà, tal i com es va fer el passat estiu, "posant en valor artistes i creadors locals de Tortosa i Terres de l'Ebre tant pel que fa a professionals com a amateurs i escoles de música i teatre. Tot a preus molt ajustats i populars que garanteixen l'accés universal a la cultura i la creació local".

Per últim Roig ha recordat que "ho diem sovint, però no són paraules sinó que ho acompanyem amb accions com aquesta que expliquem avui i que suposa una millora substancial per a la cultura de la nostra ciutat, ja què com diem sempre Tortosa és la nostra prioritat."

Es manté la tarifa d'autotaxi per al 2021 i aprovat el compte general de l'Ajuntament corresponent a l'exercici 2019

El ple també va aprovar el manteniment de les tarifes per al servei d'autotaxi per al 2021, ateses les actuals circumstàncies i amb el beneplàcit de l'Associació de Serveis Sanitaris i Transports que inclou els taxistes. Tanmateix es va aprovar el compte general de l'Ajuntament de Tortosa, corresponent a l'exercici del 2019.