1/19/2021

El Teatre-Auditori Felip Pedrell presenta la programació per a l’any de la capital de la cultura catalana

Aquest matí, el regidor de cultura, Enric Roig, ha presentat la nova programació del Teatre-Auditori Felip Pedrell per a la resta de l'any, en el marc de la capitalitat de la cultura catalana 2021. En aquest sentit, s'han donat a conèixer les principals activitats que s'engloben sota l'àrea d'expressió artística, corporal i musical de la CCC.

Durant aquest any se celebrarà el 25è aniversari del TAFP i al 2022 se celebraran els 100 anys de la mort de Felip Pedrell. És per això que, el 27 de març, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, l'Escola Municipal de Teatre interpretarà l'espectacle Cames, juntament amb la Xarxa Transversal. El mateix dia, i al llarg del cap de setmana, es faran visites guiades als racons de l'Auditori desconeguts per al públic i s'incorporaran unes audio-guies per aquelles persones que tenen dificultats per seguir les obres teatrals.

Pel que fa a la programació teatral, per l'Auditori passaran obres com Smiley, després de l'amor, La Tempesta (una adaptació del clàssic de W. Shakespeare), les Variacions Bildelberg (amb la participació de l'actriu tortosina, Alexandra Palomo, i el tarragoní, Oriol Grau), La Cabra o qui és Sylvia (amb Emma Vilarassau i Jordi Bosch), De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, de la companyia La Calòrica, i l'obra de circ teatral, Estat d'emergència, que es farà el 7 de maig. A més, les tardes de quatre diumenges s'apostarà per nous formats teatrals incorporant obres del Teatre Amateur de les Terres de l'Ebre. També en diumenges, es programaran obres de teatre infantil i familiar com: Laika, Tempus o On vas, Moby Dick? (guanyadora del festival de titellaires de Catalunya). I es reprogramarà, quan la crisi sanitària del Covid-19 ho permeti, l'espectacle de La Família Adams que l'EMT havia de fer en motiu del Projecte Emma.

D'altra banda, el 30 d'abril es portarà un espectacle de dansa de la Sala Villarroel de Barcelona, es tracta de A vore, de la tortosina, Sònia Gómez i el coreògraf, Ramon Balaguer.

A la sala petita de l'Auditori es mantindran les projeccions del documental del mes i les pel·lícules del Cicle Gaudí, com la recentment nominada als Goya, La Boda de Rosa, de la directora Icíar Bollaín.

Al llarg de l'any també es faran diversos concerts com ho és el cas de Beethoven Simfònic, revolució a quatre mans (ajornat des de la tardor), els tradicionals concerts de la Primavera i del Memorial Mestre Monclús de la Banda Municipal de Música de Tortosa, així com també el Concurs de Cantautors que comptarà amb la presència d'en Lluís Pastor. La Banda Municipal també farà una altra actuació amb el músic i exalumne, Òscar Antolí. I també es faran una sèrie de concerts amb joves talents d'arreu del territori que seran també retransmesos en streaming.

Però el tret de sortida el donarà l'espectacle de Teràpia Col·lectiva, de Búhos, amb els textos i guions d'Albert Pla, que tindrà lloc el proper divendres 29 de gener a les 20:30h. S'ha de fer reserva i pagament de l'entrada a través del web del mateix Auditori.

A més, Roig també ha anunciat que es vol tornar a dur als escenaris l'obra de teatre de Terra Baixa, d'Àngel Guimerà, atès que l'estrena nacional a nivell de Catalunya es va fer en el seu dia al teatre-casino de l'antic Balneari d'en Porcar.

I encara en l'àmbit cultural, ha explicat que el Museu de Tortosa està participant en una activitat conjunta amb la resta de museus de la xarxa catalana anomenada Invisibles. Consisteix en destacar aquelles peces de la història que, a cada ciutat, han quedat invisibles de cara a la ciutadania per alguna raó. Tortosa ha escollit la cultura jueva i, per això, fins el 2 de febrer es podrà visitar una peça, una menorà, en homenatge a la cultura jueva i a la seva celebració del Hannukah.

Totes les entrades s'hauran de reservar a través del web de l'Auditori i per als joves menors de 25 anys s'aplicarà una rebaixa per tal d'afavorir que aquests també apostin per la cultura, tal i com s'aprovà al passat plenari municipal.Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 de gener de 2021


Redactat per: Irene López i Favà