1/11/2021

EL PSC GARANTIREM LA IGUALTAT D’OPORTUNITATS DE TOTS EL TERRITORIS


 "Si el PSC formem govern posarem l'accent en la igualtat d'oportunitats de tots els territoris, en el seu progrés social i econòmic. El nostre és un projecte vertebrador, social i just amb una especial incidència en les zones rurals que implica promoure el progrés econòmic sostenible, la qualitat ambiental i el desenvolupament de polítiques de benestar que assegurin la cohesió i redueixin les desigualtats socials i els desequilibris territorials". Joaquin Paladella, candidat ebrenc pel PSC al parlament de Catalunya

 

Un dels principals problemes de les Terres de l'Ebre és el despoblament rural i conseqüentment un desequilibri dintre del mateix territori. La manca d'atenció cap als pobles petits ha propiciat la marxa de la gent que viu al món rural cap a la ciutat ja que no disposen de la garantia dels serveis bàsics, i també degut a què la connectivitat tant en l'àmbit de la mobilitat com de la digitalització és deficient. Una situació que cal revertir per aconseguir la pervivència de les Terres de l'Ebre en el seu conjunt i preservar la identitat de cadascun dels nostres pobles.

 

"Des del govern de la Generalitat el PSC impulsarem un estatut singular dels municipis de menys de 5.000 habitants. Un programa d'ajuts específic a la rehabilitació d'habitatges dels pobles rurals, així com una nova llei de barris. El dret a l'habitatge també s'ha de garantir. Propiciarem una discriminació positiva envers els pobles amb una renda per càpita més baixa, una bateria de mesures fiscals i financeres que facilitin l'activitat econòmica i la qualitat de vida de les persones que vivim en zones amb risc de despoblació.". Continua dient Joaquin Paladella.

 

Els espais rurals són imprescindibles per garantir el futur de la nostra societat, d'ells depèn la qualitat de la nostra alimentació, la regeneració de l'aire que respirem, l'aigua que consumim, energia renovable que cal produir, i la preservació de la biodiversitat i de les cultures. Les persones són un factor clau per a l'equilibri territorial. És imprescindible retenir el talent al territori i evitar que només les grans concentracions urbanes siguin espais d'innovació i d'oportunitats.

 

Amb dades a la mà ens trobem que les inversions del govern de la Generalitat d'ERC i JuntsxCat a les Terres de l'Ebre estan molt per sota de la mitjana catalana. És el cas de  la Terra Alta, en tan sols 2,45 milions d'euros d'inversió que ocupa l'antepenúltim lloc pel que fa a les inversions amb relació al total de comarques de Catalunya. "En lloc d'intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades i retallades. Des del govern de la Generalitat el PSC revertirem aquesta situació amb un pla d'inversions a les comarques rurals amb l'objectiu de capgirar el descens dels darrers anys en la despesa d'infraestructures estratègiques arreu del territori, assegurar de manera immediata una digitalització plena en l'entorn rural, dotar de fibra òptica a tots els nuclis rurals, així com el desplegament de la tecnologia 4G i 5G". Ha reblat Joaquim Paladella

 

Amb els independentistes al Govern de la Generalitat les inversions a les Terres de l'Ebre s'han reduït en tres quartes parts. En deu anys no s'ha cap ni una obra rellevant ni tan sols el desdoblament de l'eix de l'Ebre. "No n'han tingut prou en no invertir si no que a més les inversions ja iniciades per l'últim govern de progrés del president Montilla, les han deixat perdre com és el cas del canal Xerta-riu Sénia imprescindible com a reg de suport pel sosteniment de les explotacions agrícoles". Una obra en la que s'hi van invertir més de 80 milions d'euros, una tercera part del cost total, i que els governs independentistes han deixat en l'oblit. "El PSC acabarem aquesta obra tan necessària pels pagesos i la supervivència de molts pobles petits de les Terres de l'Ebre. Així com també el regs pendents d'Aldea Camarles i la millora d'altres". Ha emfatitzat Georgina Ebri candidata al parlament de Catalunya.

 

"Hem estat un territori oblidat pels governs d'ERC i JuntsxCat, agreujat per les retallades successives a les que ens han sotmès i que ens han fet perdre serveis sanitaris i assistencials, els pobles rurals hem perdut metges i hores d'atenció a les persones, en una població envellida i amb dificultats per traslladar-se. Volem un govern que situí a les persones en l'epicentre de l'acció política. El món rural necessita un canvi per la gent no marxi per manca d'oportunitats i aquest canvi vindrà de la mà de Salvador Illa" ha reblat Georgina Ebri.