1/18/2021

EL PSC ENS COMPROMETREM A DESDOBLAR L’EIX DE L’EBRE, LA C-12, DES DE LLEIDA FINS AMPOSTA, I A LA MILLORA DE LES INFRAESTRUCTURES DEL TERRITORI


 

"El PSC sempre hem considerat necessari i imprescindible el desdoblament de l'eix de l'Ebre, i  ho farem possible si formem govern a la Generalitat". Aquesta és una de les principals vies de comunicació de les Terres de l'Ebre, que vertebra el territori ebrenc i que a més és la principal via de comunicació tant de gent com de mercaderies des de Lleida fins a Amposta. A més al seu pas per l'Ebre és la via de comunicació per la qual circulen vehicles de passatgers i mercaderies de l'Aragó i Euskadi cap a les Terres de l'Ebre, la qual cosa ha fet que sigui una via molt transitada. "Una carretera prioritària en la que no s'ha fet mai cap actuació remarcable, en el seu conjunt, i que suporta molt trànsit tant de vehicles de passatgers com de mercaderies per la qual cosa necessita una actuació global, i la millor solució per evitar accidents i ser una via ràpida com a nexe d'unió i de dinamització econòmica  és que disposi de doble carril, com la resta de principals vies de circulació de Catalunya" Ha afirmat Joaquin Paladella candidat ebrenc pel PSC al Parlament de Catalunya.

 

"Pel PSC la mobilitat a les Terres de l'Ebre necessita una resposta global, per aquest motiu ens comprometem a desenvolupar un Pla director de mobilitat que prioritzi el transport públic a les Terres de l'Ebre, bus i tren, i la seva connectivitat amb la resta de Catalunya, així com la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat per desenvolupar una estratègia de mobilitat que garanteixi una fluida comunicació i l'accés als serveis públics que es presten a les ciutats més grans del territori per garantir que tots els ciutadans, des de la Terra Alta fins al Montsià, puguin accedir-hi". Continua dient Joaquin Paladella.

 

"Des del PSC apostem pel transport de viatgers per tren com a mitja de transport més sostenible i eficient, en aquest sentit la proposta del PSC va encaminada a què  l'estació de Tortosa-l'Aldea-Amposta sigui una estació de transport intermodal de passatgers, convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre (R16), així com l'estació de Móra la Nova ha de ser l'estació intermodal de passatgers convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre Nord, apostant definitivament pel seu manteniment i millora de tota la xarxa ferroviària que uneix Reus-Móra la Nova-Saragossa (R15). Així mateix bonificarem el preu del bitllet per tal que siguin competitius, tal com actualment es fa en altres indrets de Catalunya" Ha argumentat Georgina Ebri candidata del PSC al Parlament de Catalunya.

 

"Tenim una àmplia xarxa de camins rurals en els quals s'ha d'invertir, per això farem un pla d'inversions plurianual per adequar-los i millorar-los, amb una actuació conjunta i coordinada  des de tots els àmbits del govern, especialment des de la conselleria d'agricultura en els plan