1/10/2021

Cribratgeals professionals d’Educació en la represa del curs

Educació i Salut impulsaran a partir d'aquesta setmana entrant i durant les properes 3 setmanes un total de 3.727 proves PCR al tots els professionals d'escoles i instituts de l'Ebre. Els tests seran d'autopresa i voluntaris.


Aquest cribratge es realitza per tal de fer el més segura possible la tornada després de les festes de Nadal. Els testos no van només dirigits als professionals docents, sinó a la totalitat de treballadors d'escoles i instituts. La previsió és que les proves es realitzin a un total de 160 centres.


Aquests tests seran coordinats per l'equip de RECO (Referents Escolars Covid-19) de Terres de l'Ebre, i malgrat que és voluntari s'espera tenir una alta incidència a l'hora de realitzar aquestes proves. Aquest és el vídeo que Salut ha difós per tal de realitzar l'autopresa.


Com és habitual, els resultats de les PCR es comunicaran via telefònica en cas que sigui positiu i via SMS en cas que el resultat sigui negatiu. Totes aquelles persones que tinguin activada "La Meva Salut" ho podran consultar via internet.


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, ha animat a tots els professionals "a realitzar la PCR per tal de procurar que la tornada a l'escola i l'institut després de festes sigui el més segura possible tant per a l'alumnat com per als professionals", alhora que ha volgut "agrair la coordinació entre els dos departaments i els professionals tant d'educació com de salut, especialment a les RECO, per la seva tasca de planificació d'aquest cribratge, així com al laboratori de Joan XXIII en el processament dels tests".


Per la seva banda Montse Perelló, directora territorial d'Educació a Terres de l'Ebre ha volgut destacar "la importància de tenir les centres educatius oberts perquè són servei essencial i de continuar treballant en la prevenció i aplicant els protocols establerts perquè continuïn sent escoles segures".