12/30/2020

Tortosa readapta la cavalcada i farà una recepció reial a l’Estadi Municipal

Aquest matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de festes, Domingo Tomàs, han presentat la readaptació de la cavalcada de SS. MM. els Reis Mags d'Orient. Al final, les mesures que ha dictat el PROCICAT en la darrera reunió ha impedit que es faci la rebuda dels Reis tal i com s'ha fet sempre. Aquest cop no hi haurà cap desfilada al llarg de l'Avinguda de la Generalitat ni tampoc se'ls anirà a rebre a l'embarcador fluvial.

Per tant, la solució que s'ha trobat ha estat fer una rebuda estàtica al pavelló esportiu de l'Estadi Municipal del WIN, a Ferreries. D'aquesta manera, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat que el dia 5 es faran quatre passis (12:30h, 16:30h, 18:30h i 20:30h) per tal que els més petits de la casa puguin anar a veure'ls. Els passis es faran en totes les mesures de seguretat i l'aforament serà limitat als 600 assistents per passi. Les famílies hauran de reservar la plaça prèviament al web d'Ebreticket.cat a partir d'aquest dimecres. No obstant, però, aquest any no estarà permès repartir caramels als nens.

Durant el passi (d'uns 40 minuts), Tomàs ha dit que "hi haurà actuacions musicals, llums i molta vistositat, com ens tenen acostumats Melcior, Gaspar i Baltasar".

Cal destacar també que el passi previst per a les 20:30h serà retransmès en directe a través del Canal Terres de l'Ebre per aquells que no hi puguin assistir i, a més, s'emetrà en streaming a través del canal de YouTube i Facebook del consistori.

L'alcaldessa ha explicat també que lliuraran les claus de la ciutat a SS. MM. i que aquests ja han explicat que garantiran el repartiment de regals a totes les llars a temps i complint amb els protocols de seguretat.

Així mateix, des de l'Ajuntament s'ha demanat a les famílies que siguin respectuosos i que tinguin en compte que la rebuda dels Reis Mags està pensada, especialment, per als nens i que, per tant, siguin conscients alhora de prioritzar les reserves de seients per a ells i que procurin que no s'ajuntin persones de més enllà de la bombolla familiar. Roigé ha agraït també la feina feta al departament de festes i a totes les empreses que han ajudat a patrocinar l'esdeveniment.

A més, els patges reials també es van posar en contacte amb l'alcaldia per comunicar-los que no podien venir. És per això que han fet arribar a l'Ajuntament una bústia reial gegant per tal que durant aquests dies els nens i nenes del municipi puguin dipositar les seves cartes. El dia 4 vindran els patges i se l'enduran per poder preparar tots els regals que han de distribuir correctament.

Finalment, l'alcaldessa ha volgut dir unes paraules de cara a l'entrada de l'Any Nou. En aquest sentit, ha desitjat "un any ple de salut i que la vacuna sigui efectiva i arribi a tothom i puguem recuperar la vida tal i com la coneixíem i retrobar-nos amb la nostra família i els nostres amics". També ha demanat que "es recuperi l'economia i que hi hagi oportunitats per tothom".Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 de desembre del 2020


Redactat per: Irene López