12/05/2020

Tortosa encén l’enllumenat nadalenc amb un espectacle amb figures lluminoses

Ahir al vespre, la Federació de Comerç Tortosa + i l'Ajuntament de Tortosa van escenificar l'encesa dels llums de Nadal de la ciutat amb un espectacle amb figures inflables lluminoses a la plaça Barcelona.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que va destacar que "enguany no hem pogut tenir la pista de gel per les circumstàncies del Covid-19, però ens hem readaptat perquè hi hagi més llums i més alegria als carrers en uns moments complicats" i va aprofitar l'ocasió per demanar a la ciutadania que "compleixin les mesures de seguretat, però que gaudeixin del Nadal i comprin als nostres comerços i consumeixin als nostres restaurants perquè ho han estat passant molt malament".

A més, Roigé també va donar a conèixer que ha enviat un ban als nens i nenes de la ciutat on els explica que ha demanat a la Policia Local i als Mossos d'Esquadra per tal que donin permís als Reis Mags i al Pare Nöel perquè puguin moure's tranquil·lament durant tota la nit pels carrers de la ciutat i estiguin autoritzats per saltar-se el confinament nocturn.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Comerç, Maria José Ferré, explicà que "s'han instal·lat un total de sis elements lluminosos de gran format a diferents places de la ciutat" i encoratjà la ciutadania "a compra al petit comerç perquè així també fem Nadal".

L'encarregada d'encendre els llums va ser la reina de les Festes de la Cinta del 2019, Emilia Minguell, acompanyada del regidor de promoció econòmica i comerç, Sisco Pepió.

Així doncs, entre les principals escultures de llum, cal destacar que a la plaça Barcelona s'hi podrà observar durant totes les festes un ren de gran format, una bola per fer un photocall i un arbre de Nadal. A la plaça Agustí Querol i al C/St. Blai hi ha dues boles més de gran format, mentre que a la Plaça del Carrilet hi ha un trineu amb regals, a la Plaça del Paiolet un estel també amb funció de photocall i a la rotonda del Bimil·lenari un altre arbre guarnit amb llums.Tortosa, Terres de l'Ebre, 5 de desembre de 2020Redactat per: Irene López