21.12.20

Soldebre aconsegueix el premi CDO al millor oli d’oliva verge extra afruitat verd dolç amb el seu monovarietal sevillenc

L'oli d'oliva verge extra de la monovarietal sevillenca produït per la cooperativa Soldebre de Tortosa s'ha emportat el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del Centre de Desenvolupament de l'Oli (CDO), convocats per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. El gerent de la cooperativa ebrenca, Pere Albacar, ha valorat molt satisfactòriament aquest guardó: "Ens ho emprenem com un reconeixement a la feina ben feta, a l'esforç que fan els nostres socis i treballadors de la cooperativa any rere any per a oferir el millor dels seus productes". I és que per aconseguir un bon oli de la DOP Baix-Ebre Montsià, els pagesos han de collir l'oliva directament de l'arbre, en el seu punt just de maduració i immediatament transportar-la a l'almàssera, on es processa el més ràpid possible per a evitar que es deteriore amb l'emmagatzematge.
L'oli guardonat, un Aureum 100% de la varietat sevillenca, presenta un gust molt dolç, aromes madurs de poma i plàtans en el seu punt just de maduració i és un excel·lent potenciador dels sabors naturals dels aliments. Des de la cooperativa aconsellen conservar-lo en un lloc fresc i fosc de temperatura constant (13-17ºC), protegit de vibracions i consumir-lo en màxim un any.
En la convocatòria d'enguany dels Premis CDO 2020 s'hi han presentat olis de 24 almàsseres de les DOP Baix Ebre-Montsià, DOP Siurana i DOP Terra Alta. Des de l'any 2006, el CDO distingeix els millors olis d'oliva verge extra d'aquestes tres denominacions, amb l'objectiu de reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oli d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i posar en valor els seus olis. El premi consisteix en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per tal de fer accions promocionals d'aquest olis, per part de les dos institucions organitzadores.
Aquests guardons, que es lliuren des de l'any 2006, busquen dinamitzar el sector oleícola del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, així com reconèixer la feina ben feta, valorar els productors d'oli d'oliva verge extra i potenciar els seus olis. L'últim any que la cooperativa tortosina es va emportar un reconeixement per als seus olis en aquest certamen va ser el 2017. En aquella ocasió la varietat que va merèixer el premi va ser la de l'oli d'oliva verge extra morrut, una altra varietat autòctona amb què treballen els associats de Soldebre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.