12/01/2020

Pessebresals comerços i molts elements lluminosos, l’estratègia perfomentar les compres nadalenques a Tortosa

Aquest matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la presidenta de la Federació de Comerç Tortosa +, Maria José Ferré, han donat a conèixer alguns dels detalls de la campanya comercial que es durà a terme a la ciutat per fomentar les compres nadalenques de proximitat en un any marcat per la crisi del Covid-19.

Així doncs, davant la impossibilitat de poder celebrar la Fira de Nadal del Nucli Antic, la pista de gel o el Nadal Jove, Roigé ha explicat que "estem treballant per dinamitzar i ajudar a reactivar el comerç local a través de la campanya "Temps de Nadal" que hem fet en col·laboració amb la Federació de Comerç".

Roigé ha destacat que "es faran un seguit d'activitats que pretén portar el Nadal al carrer i donar vida així a la ciutat". Aquest divendres a les 19h de la tarda es farà l'oficial encesa dels llums de Nadal des de la Plaça Barcelona, ja que s'han instal·lat uns nous elements lluminosos que es complementaran amb una sèrie de figures de llum que la Federació Tortosa + instal·larà de manera itinerant per diferents places i carrers de la ciutat.

Roigé ha afegit també que "amb els llums hem cuidat molt el tema de l'eficiència energètica per tal d'aconseguir que hi hagi més il·luminació, però amb un consum molt més baix i fer una ciutat més sostenible".

A més, durant els propers caps de setmana hi haurà diferents activitats organitzades per agrupacions i entitats de la ciutat que desfilaran pels carrers amb comparses, cantant nadales o tocant, com ho és el cas dels pallassos d'Art-Tic Show, Circus, el Cor Labinota, el Cor Art i el Cor Flúmine, entre d'altres. L'alcaldessa ha informat també que durant els dies de Nadal es mantindrà la gratuïtat de la zona blava mitjançant l'app.

Pel que fa a la visita dels Patges Reials, normalment concentrada en un sol dia, s'ha decidit fer al llarg dels dies 28, 29 i 30 en diferents barris de la ciutat per tal que la recollida sigui descentralitzada, s'evitin aglomeracions i es compleixin totes les mesures sanitàries. Aquests espais seran: la Plaça de l'Ajuntament, la Plaça 1-O, la Plaça de la Unió, la Plaça del Carrilet i la Plaça de la Immaculada.

I com que era inviable fer l'exposició de pessebres a la Cripta de la Reparació, s'ha acordat fer l'exposició de manera descentralitzada duent els pessebres als aparadors d'un total de 31 establiments de la ciutat, 9 dels quals pertanyen a paradetes del Mercat Municipal. Així doncs, des de l'Associació de Pessebristes s'ha encoratjat la ciutadania a recórrer l'eix comercial de la ciutat per poder veure els diferents pessebres que s'hi troben.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Comerç Tortosa +, Maria José Ferré, ha destacat que "des de la Federació estem treballant amb uns descomptes mitjançant el mètode dels "rasques" per a la ciutadania per tal de fomentar també així el consum de proximitat" i també "uns 160 avets amb guarniments per als comerços que han fet els nens de P3, P4 i P5 dels diferents col·legis de Tortosa". Uns detalls que encara s'estan ultimant i que es faran públics de cara a les properes setmanes, estant també molt pendents del possible aixecament del confinament perimetral i comarcal al qual s'està restringit a dia d'avui.Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 de novembre de 2020Redactat per: Irene López