12/09/2020

MANEL DE LA VEGA: “MÉS DE 500 PERSONES GRANS ESTAN EN LLISTA D’ESPERA A LES TERRES DE L’EBRE PER TROBAR UNA PLAÇA DE RESIDÈNCIA PÚBLICA “.

Segons les estimacions del grup socialista, en funció de les mateixes dades oficials de la Generalitat, més de 500 persones continuen en llista d'espera a les terres de l'Ebre per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran. "Una xifra intolerable que oculta una realitat diària realment molt difícil que viuen moltes famílies que no estan per plans secrets ni per confrontacions sinó per tenir un Govern que mereixi aquest nom i que torni a posar l'accent en les polítiques socials."

En aquest sentit De la Vega ha denunciat que, pel que fa a la gent gran, Catalunya és una comunitat en llista d'espera permanent, que va des dels 6 mesos fins a un any en el millor dels casos, sense una política clara perquè els que tenen la responsabilitat d'implementar-la estan més preocupats en inventar-se plans secrets que en treballar per oferir uns bons serveis reals als catalans i catalanes.

L'alternativa a una plaça pública és la prestació per dependència, més de 6.000 persones a les Terres de l'Ebre estan esperant que és resolgui la seva sol·licitud de prestació per dependència. Una prestació que en el millor dels casos no arriba ni a cobrir la meitat del que suposa l'estada a una residència privada en el cas de la gent que la requereix.

"La veritat és que el Govern d'ERC i de Junts ha mostrat una desorientació absoluta pel que fa a la gestió i les prioritats en les polítiques adreçades a la gent gran. Un exemple, en les votacions de les propostes de millora de les condicions de vida de la gent gran que s'han fet el Parlament ERC i Junts han votat de forma diferent en 19 ocasions. 19! No hi ha cap Govern a l'Europa Occidental que mostri tanta desunió", ha reblat.

Des del PSC es denuncia que, situats a les acaballes d'aquest 2020, Catalunya té 6.300 beneficiaris menys de la llei de dependència dels que teníem al gener. Una retallada tan sols superada al conjunt d'Espanya per la comunitat de Madrid.

Manel de la Vega ha explicat que si el PSC guanya les eleccions i forma Govern implementarà un pla de xoc per reduir aquestes llistes d'espera. "Som conscients de què si aquesta situació ja era dramàtica abans de la pandèmia ho és encara més ara pels efectes del COVID. Jugar al victimisme i a culpar de tot a "l'Estat opressor", com sempre fan als independentistes, ni serveix per a res ni millora la vida real de la gent a peu de carrer."

Així, el senador socialista ha demanat "per mil·lèsima vegada" al Govern d'ERC i de Junts per Catalunya, que expliqui d'una vegada com pensen aprofitar els 3.225 milions d'euros que ha rebut del fons implementat pel Govern progressista del president Pedro Sánchez. Això sense comptar amb la flexibilització del dèficit que permetrà a la Generalitat comptar amb 420 milions d'euros addicionals.

"Són uns recursos realment destacables però per aprofitar-los ens cal un Govern que es proposi millorar serveis, reduir llistes d'espera i que tingui clar com prioritzar, i on, d'aquests diners amb què compta la Generalitat. És a dir, un Govern que és dediqui a aportar solucions per afrontar les dificultats per les que passa la ciutadania, un govern liderat per Miquel Iceta".