12/16/2020

Lluís Salvadó: “Ens deixarem la pell per guanyar les eleccions”

Aquest matí s'han presentat de manera telemàtica els candidats i les candidates que integraran la llista electoral d'Esquerra Republicana de la demarcació de Tarragona. Lluís Salvadó, que serà el primer ebrenc ocupant el número dos de la llista, ha manifestat que "ens deixarem la pell per guanyar les eleccions" amb l'objectiu de repetir la victòria a l'Ebre de 2017 i ser també primera força a la resta de la demarcació i el conjunt del país.
Salvadó ha reivindicat "la vocació d'Esquerra de ser transversals i representar al conjunt del país amb un independentisme i republicanisme de carril ample, que té voluntat d'integració i de sumar gent provinent d'orígens polítics i trajectòria personal molt diferent". A  més ha reivindicat  la virtut de ser un partit "amb força i representació tant als àmbits metropolitans com als pobles petits i rurals".
El candidat ebrenc ha advertit que "si Esquerra no guanya, no guanyarà l'independentisme, i si Esquerra no lidera, no guanyarà el republicanisme". Tot exposant la governança republicana a l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació; "on estem liderant un projecte amb noves maneres de fer i hem evitat que passin coses com les que han passat a la Diputació de Barcelona".
A més ha defensat "un nou govern amb el bagatge, capacitat de gestió i lideratge d'Esquerra per aprofitar l'oportunitat que ens donen els Fons europeus per treure el país de la crisi amb transformacions radicals, polítiques industrials, millora de la competitivitat, una major resiliència, i una economia més sostenible i diversificada".
Entre els reptes a afrontar el candidat ha destacat "la transició energètica que ens interpel·la com a Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, perquè estem obligats a preparar el futur post-nuclear, i l'impacte econòmic i social que generarà a les nostres comarques". Un altre gran repte que ha apuntat és el del "canvi climàtic i les seves conseqüències al Delta de l'Ebre".
Per últim Salvadó ha destacat "la feina d'Esquerra per tenir un país equilibrat amb la capacitat de representar una Catalunya policèntrica, compromesos en els nostres projectes específics, però a la vegada amb altres realitats que uneixen les vegueries del Penedès, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, treballant de forma coordinada per donar al sud de Catalunya molta més fortalesa i protagonisme en la construcció d'un país més equilibrat i amb un paper molt més protagonista que el que tenim en aquests moments".
Els integrants ebrencs de la llista són: (número 2) Lluís Salvadó i Tenesa, (5) Maria Jesús Viña i Ariño, (7) Irene Fornós i Curto, (12) Alfons Montserrat i Esteller, (14) Manel Launes i Llop, (17), Maria Jesús Ardévol i Gironés. Suplents: Gemma Carim i Gironés, Joan Aubanell Sabaté, Neus Guiu i Cervelló, Antoni Gilabert i Rodríguez i Carlos Bel i Carbó.