12/14/2020

El Quartet Mèlt actua per primer cop al Baix Ebre


Un any més, el campus de la URV a les Terres de l'Ebre ha acabat el trimestre amb l'organització del tradicional concert de Nadal que, des de ja fa uns anys es va decidir ubicar a l'Església de Remolins perquè és aquesta la que queda més a prop de la universitat. Aquest any, però, la situació de la pandèmia del Covid-19 ha impedit que se celebrés en aquest espai per qüestions d'aforament i, és per això, que es va decidir celebrar a l'altar major de la Catedral de Santa Maria de Tortosa.

El campus ha dut enguany uns convidats de luxe, el famós Quartet Mèlt, que era la primera vegada que actuava a la comarca del Baix Ebre. La formació es va fer coneguda perquè al 2015 van ser els guanyadors del concurs Oh Happy Day! de TV3. Està formada per la soprano Magalí Sare, la contralt Ariadna Olivé, el baríton Oriol Quintana i el tenor Eloi Fort.

En aquest concert han cantat el millor del seu repertori nadalenc amb cançons populars catalanes com "Desembre congelat", "Santa nit" o "Les dotze van tocant" i nadales anglosaxones com "Let it Snow!", "The christmas song" o "Carol of bells", entre d'altres.

El quartet va cantar amb participació del públic la nadala de "El Rabadà" i va estrenar aquí dues cançons que no estan encara a cap disc: "Rudoph the red-nosed reindeer" i "Frosty the snow man". A més, també van voler homenatjar el compositor tortosí, Josep Ollé, cantant la seva versió de "El Cant dels Ocells".

Finalment, i ja al bis, van cantar les nadales "A merry christmas" en versió catalana i "El noi de la mare".

L'acte va comptar amb la presència del director del campus de la URV a les Terres de l'Ebre, Jordi Sardà, el sotsdirector del campus, Francesc Xavier Ferré, el regidor de cultura, Enric Roig, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Malgrat la situació de la crisi del Covid-19, l'espai permès d'aforament de la catedral es va omplir al complet. La gent que no va poder assistir-hi van poder gaudir del concert a través de la retransmissió en streaming que va oferir Canal 21 Ebre juntament amb La Xarxa de Comunicació Local.Tortosa, Terres de l'Ebre, 11 de desembre de 2020Redactat per: Irene López