12/18/2020

El Consell Comarcal de la Terra Alta inicia una campanya per promocionar els productes agroalimentaris locals

 Amb l'objectiu de reactivar el sector econòmic de la comarca, el Consell Comarcal de la Terra Alta inicia una campanya per promoure els productes agroalimentaris locals. La primera acció que emprendrà en aquest sentit serà la creació d'una pàgina web amb l'oferta de producte local de la comarca que facilitarà la informació a possibles compradors, ja siguin particulars, visitants o la pròpia restauració de la zona. La pàgina web recollirà informació de productors i productes, i cada empresa comptarà amb una fitxa amb una breu descripció, dades de contacte, localització en mapa, punts de venda, fotografies i vídeo.

En el procés de recollida d'informació per crear el web s'han detectat més de 50 empreses amb gran diversitat de productes, des de mel, vermut i melmelades, passant per forns i carnisseries, entre d'altres. La setmana entrant, es començarà a recollir material audiovisual per nodrir aquesta web, que s'activarà durant el primer trimestre del 2021. En aquesta fase s'hi exclouen els sectors del vi i de l'oli, ja que està previst que més endavant se'n valori la incorporació, així com la del sector de l'artesania.

El Consell Comarcal de la Terra Alta realitza una inversió de 7.000 euros per dur a terme aquesta acció després de rebre una subvenció de 100.000 euros per part de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) i que destina a diverses accions encaminades a reactivar els sectors turístic i agroalimentari de la comarca.