12/02/2020

Diana Riba: “El Pacte Verd Europeu ha de servir per salvar el Delta de l'Ebre”

L'eurodiputada republicana del Grup Verds/ALE, Diana Riba, s'ha felicitat per "les explicacions dels ponents i l'èxit de participació" de la jornada "Els deltes europeus davant el canvi climàtic" que ha coorganitzat amb l'eurodiputat Toni Comín i la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
L'objectiu de la jornada, segons l'eurodiputada, ha estat el de "sumar esforços entre societat civil, experts, científics i representants electes, per a poder garantir que, des de les institucions europees, es protegeixen espais tan valuosos com el delta de l'Ebre". "Només així podrem fer front a reptes comuns immensos", ha afegit Riba.
La republicana ha afirmat que "tots els aprenentatges exposats avui ens han de permetre seguir defensant el delta de l'Ebre a Europa. Un delta sensible no només al canvi climàtic sinó també a la gestió del territori, els cabals d'aigua i els sediments".
Riba ha anunciat que "la primera acció que impulsarem des del grup dels Verds/ALE serà el de fer un front comú amb la redacció d'un manifest dirigit a la Comissió Europea, avalat per eurodiputats vinculats a territoris amb deltes i les ONG del territori en el qual exposarem els nostres problemes compartits, les nostres particularitats i les possibles solucions".
L'eurodiputada s'ha mostrat convençuda que "amb aquesta jornada d'avui podrem teixir aliances per enfortir i protegir els nostres deltes, incorporar les nostres problemàtiques a l'agenda política i mediambiental europea, i impulsar des del Parlament Europeu accions que assegurin la seva salvaguarda i supervivència".
En aquest mateix sentit ha destacat el nou Pacte Verd Europeu que va anunciar la Comissió Europea. Per Diana Riba, "aquest pacte ha de ser una oportunitat per millorar la salut del planeta i, evidentment, volem que també serveixi per salvar el delta de l'Ebre, un dels espais naturals més exposats i amenaçats pels efectes del canvi climàtic a casa nostra".