12/02/2020

Cribratges als instituts de Roquetes i Amposta

A partir d'aquest dimecres 2 de desembre s'han iniciat els cribratges massius a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, que s'allargaran durant les properes setmanes. Les proves s'han començat en centres educatius, en concret a l'institut de Roquetes. Amposta serà la següent a la llista, amb cribratges a instituts i centres d'adults, a partir de dimecres 9 de desembre. Entre els centres educatius de Roquetes i Amposta hi ha una previsió d'aproximadament 4.000 PCR entre alumnat, professorat i personal.


Aquests cribratges permetran identificar casos asimptomàtics, tallar cadenes de transmissió i evitar contagis, protegint a la població més vulnerable del seu entorn, en col·laboració i coordinació amb el departament d'Educació i Ajuntaments dels dos Municipis. Aquests cribratges es realitzaran als mateixos centres educatius per part de professionals de l'equip mòbil de l'atenció primària de l'ICS a les Terres de l'Ebre, coordinadament amb professionals de laboratori i serveis de vigilància epidemiològica.


Al llarg d'aquesta setmana i la vinent s'acabarà de concretar l'estratègia més ampliada a l'hora de realitzar els cribratges massius amb test antigènics ràpids.


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, ha recalcat que l'estratègia s'enfocarà a les necessitats i a l'estat de la regió: "Som conscients que durant aquesta època hi ha una sèrie de punts molt a tenir en compte a l'hora d'elaborar l'estratègia de cribratges i prestar-hi especial atenció, com pot ser per exemple la campanya de cítrics".


A més a més, Lleixà ha volgut recordar que malgrat les proves que s'estan duent a terme, "és vital que la població segueixi activa amb les mesures de seguretat. En cap cas un resultat negatiu en un test antigènic ràpid i/o PCR ha d'implicar una falsa seguretat i/o una baixada d'atenció durant les festes de Nadal".