11/17/2020

Xavier Pallarés: "El bon índex de rebrot del 0'69 no ens ha de fer baixar la guàrdia ja que la pressió assistencial és molt alta"

El Govern a les Terres de l'Ebre ha celebrat aquest matí una nova reunió extraordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat per fer el seguiment setmanal de l'evolució de la pandèmia del coronavirus i les mesures per a la seva contenció, que "han funcionat molt i molt bé, tal com reflecteix el bon índex de rebrot del 0'69 que tenim avui però, que no ens ha de fer baixar la guàrdia, ja que la pressió assistencial encara és molt alta" - ha valorat el delegat Xavier Pallarés.

En aquest sentit, el delegat del Govern ha explicat que un total de 69 persones es troben hospitalitzades per Covid19 a les Terres de l'Ebre, de les quals 22 es troben a l'UCI "i això suposa un nombre molt elevat, ja que actualment disposem de 29 llits, on també hi ha 2 persones més per altres patologies, i si bé no hi ha problema per acollir-ne més, hem d'evitar al màxim tensionar més el sistema assistencial. Per això, insistem també que la gent truqui al 061 per a una distensió del sistema i per oferir un millor servei als pacients". En concret, hi ha 15 persones hospitalitzades per Covid19 a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; 12 a l'Hospital Santa Creu de Jesús; 17 a l'Hospital Comarcal d'Amposta, i 3 a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.
Al mateix temps, Xavier Pallarés també ha destacat que "es manté la tensió a les residències de gent gran i s'està preparant residències a Tortosa i Batea per acollir residents no Covid, per descongestionar les més ocupades; mentre que les residències de persones amb discapacitats només han tingut casos puntuals, que no han requerit de mesures addicionals, i també tenim la gran majorai de centres de dia oberts, amb totes les mesures restablertes".

D'altra banda, el balanç de les mesures de confinament nocturn i de cap de setmana preocupca "perquè Mossos i policies locals han detectat un augment notable de la mobilitat nocturna el cap de setmana, que s'ha reflectit en les sancions imposades a 162 persones i que s'explica per un relaxament de la ciutadania que encara no ens podem permetre. Cal fer cas de les mesures, tant en l'àmbit familiar com el social i d'oci" - ha destacat el delegat del Govern. Sobretot, les sancions s'han imposat per la mobilitat nocturna i també per festes en què s'han saltat totes les mesures de seguretat, en canvi, han baixat pel que fa al mal ús de les mascaretes.

Finalment, a data d'avui, l'acumulació d'ERTO a les Terres de l'Ebre, des del 12 d'octubre, se situen en 580; dels quals 400 corresponen al tancament total de l'activitat, mentre que 180 són per reducció de l'activitat.