11/12/2020

Tortosa aprova el projecte de museïtzació de les restes arqueològiques al davant de la Catedral

Les obres de construcció de la plaça situada al davant de la catedral de Tortosa segueixen avançant: actualment s'està duent a terme l'aixecament de les pilastres que han de sustentar l'estructura elevada, i a la vegada també s'està construint el forjat que delimita l'actuació amb l'avinguda de Felip Pedrell.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Tortosa ja ha aprovat el projecte de museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes durant les excavacions. El projecte permetrà recórrer els diferents vestigis localitzats, entre els quals destaca la muralla de la ciutat romana; edificacions de la ciutat andalusina de Turtuxa; l'àbsis de la primera catedral de la ciutat, d'època visigòtica; o la façana fluvial de l'època del Renaixement.

Esta setmana, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Enric Roig, el responsable del projecte i director de l'obra, Josep Camps, i membres de l'equip tècnic de l'empresa que du a terme les obres, Acsa Sorigué, han visitat l'actuació per veure'n l'avenç.

Roigé recorda que les restes localitzades tenen un elevat valor històric, i que el fet que la nova plaça permeta accedir a l'interior del subsòl per visitar el llegat patrimonial suposa «una oportunitat per conèixer amb més detall el passat de Tortosa». Juntament amb això, l'alcaldessa remarca que l'execució d'esta obra permet crear un important lloc de trobada al bell mig del centre històric i és «la cirereta» de la recuperació urbanística de l'entorn.