11/16/2020

Reobertura del servei d’Urgències nocturnes a l’Hospital Comarcal d’Amposta

Aquest dilluns 16 de novembre es reprendran alguns dels serveis havien hagut d'aturar la seva activitat normal degut a la situació de la pandèmia a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre.


El servei d'Urgències de l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA) reprèn la seva activitat nocturna, que es va aturar el passat 30 d'octubre a causa del confinament de 6 metges. L'HCA havia mantingut les urgències de dia, de 8h a 20h, i havia desplaçat un Vehicle d'Intervenció Ràpida fora el centre per eventuals necessitats durant l'horari nocturn (de 20h a 8h).


Des de la RSTE es recorda a la ciutadania que es faci un ús responsable dels recursos i s'insisteix en la trucada prèvia al 061 abans d'acudir al servei d'urgències, alhora que demana seguir les indicacions que es donin per utilitzar els dispositius indicats.


Quant a l'estat dels Hospitals de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre (RSTE) pel que fa als ingressos de pacients covid l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta compta amb 22 pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 16 pacients a planta; l'Hospital de la Santa Creu té 13 pacients positius; l'Hospital Comarcal d'Amposta té 16 pacients positius i l'Hospital Comarcal de Mora d'Ebre, 2 pacients positius.


Recordem que des del passat 5 de novembre l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) atén pacients crítics, semi-crítics i aguts d'alta i mitjana complexitat; l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA) i l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre (HCME) atenen pacients aguts i d'atenció intermèdia i l'Hospital de la Santa Creu de Jesús (HSC) atén pacients d'atenció intermèdia.


Pel que fa a l'estat de les Residències, hi ha actualment 48 casos a la residència Sant Miquel de Tortosa; 16 a la residència Natzaret de Móra d'Ebre; 64 a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita; 22 a la residència l'Onada de Gandesa i 1 a la residència de la Santa Creu de Jesús. S'han detectat nous casos a Deltebre, amb 3 positius i a Amposta amb 1 positiu, pendents que es realitzin els cribratges.