11/20/2020

Móra la Nova dedica un carrer a la Doctora Pilar Martínez

El Ple de l'Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat aquest dijous per unanimitat, en un ple extraordinari, el canvi de nom del carrer Jaume Balmes i Urpià per carrer Doctora Pilar Martínez. "Havíem rebut des de fa temps algunes peticions per dedicar-li un carrer i, ara, més que mai, considerem que el personal sanitari en general es mereix el nostre reconeixement", ha assegurat l'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.  

Pilar Martínez Jarabo va néixer a Barcelona l'any 1952. Amb 29 anys, l'any 1981, la doctora Pilar Martínez es va establir i va començar a treballar a Móra la Nova. Prèviament, va treballar a la Clínica Borràs de Móra d'Ebre i va fer suplències per diferents pobles de la comarca.

La Doctora Pilar va renunciar a cobrar la famosa "iguala" (quota mensual que els pacients pagaven per poder ser visitats a casa) i va lluitar per abolir-la. A més, es va implicar molt en la regularització de les guàrdies dels caps de setmana.

Durant gairebé 30 anys va exercir de metgessa a Móra la Nova, però quan tenia 58 anys va patir un ictus que la va apartar forçosament de la professió. Finalment va morir el 28 de febrer de l'any 2019.

"La Pilar va ser una dona molt carismàtica, avançada al seu temps, sense complexos i amb una enorme vocació de servei als moranovencs", ha volgut destacar l'alcalde.

Fins ara, Móra la Nova només comptava amb dos noms de dona al seu nomenclàtor i cap de les dues és de la població. Per tant, la Doctora Pilar Martínez serà la primera dona de Móra la Nova amb un carrer dedicat a la seva persona.


FOTO: La Doctora Pilar Martínez, acompanyada per l'alcalde de Móra la Nova, la regidora d'Igualtat, una delegació de l'Associació de Dones de Móra la Nova i el seu marit, en l'homenatge que se li va fer l'any 2018 en la 11ª edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora de la Ribera d'Ebre.