11/19/2020

Montserrat (ERC): “El Pla de protecció proposat per l’Estat comporta deixar morir el Delta”

El president de la Federació de l'Ebre, Alfons Montserrat, ha afirmat que  "L'Estratègia del Pla de protecció del Delta de l'Ebre que va fer públic ahir el Ministeri de Transició Ecològica comporta deixar morir el Delta".
El dirigent republicà s'ha mostrat crític amb la voluntat del ministeri de renunciar a actuar per mantenir la morfologia actual del Delta: "el que caldria seria activar tot un seguit de mesures per intentar conservar la morfología i estructura actual del Delta, i intentar no recular més del que ja ho hem fet". Ha dit
Montserrat adverteix que  "no es pot actuar d'esquena al territori i no tenir en compte totes les propostes consensuades al Pla Delta. De fet la proposta del ministeri contradiu algunes de les seves premisses més importants, oblida actuacions importants, i preveu una dotació econòmica insuficient per portar-la a terme".
Montserrat ha considerat "inadmissible que el document no incorpori projectes consensuats i començats, com és el Camí de Guarda de la Badia dels Alfacs, el qual està pendent de finalitzar-se per la inoperància del Ministeri, i que ha estat reclamat de manera insistent des del Delta".
"Tampoc és de rebut que el Ministeri només destini 3,9 M€ per fer les actuacions de protecció del Delta quan disposen de 17.000 M€ del fons Europeu del Pla de recuperació, transformació i resiliència que té per objectiu la protecció i conservació dels espais litorals. És una oportunitat única, perquè hi ha els projectes i també els diners per fer totes aquelles actuacions de protecció del Delta que durant dècades l'Estat no ha fet ". Ha manifestat .
Montserrat ha anunciat que "Esquerra presentarem una moció als ajuntaments reclamant al govern espanyol la realització de les obres del Pla Delta, i que incorpori a la seva Estratègia les propostes fetes des del territori i les administracions catalanes, i a més que destini els fons europeus per portar-les a termes sense demora"
El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra ha recordat que, a proposta d'Esquerra, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció on s'instava el govern espanyol a portar a terme diferents mesures per assegurar la supervivència del Delta de l'Ebre, entre les quals que s'actués de manera consensuada amb els diferents agents del territori. "Constatem que el Ministeri no ha tingut en compte ni al Parlament, ni a la Generalitat, ni a la gent del Delta; demanem que rectifiqui la seva actitud, i que PSOE i Comuns siguin coherents amb allò que han votat al Parlament".