3.11.20

L’Ajuntamentde Tortosa aprova l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, però amb dubtes

El Departament de Salut ha dut a aprovació una proposta d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta (HTVC) que inclouria un nou edifici ambulatori i que podria suposar la solució definitiva a la problemàtica del pàrquing del centre sanitari.

Així ho han avançat aquest matí el director del CatSalut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Sanitària a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, en una reunió amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

El projecte preveu l'ampliació de l'hospital amb la construcció d'un nou centre oncològic de 2.500 m2 i un nou edifici ambulatori de 13.000 m2 de planta baixa i dos pisos. En aquest mateix edifici s'hi ubicaria el pàrquing polèmic de l'hospital. Salut pretén que es tracti d'un aparcament soterrat amb un total de 300 places. En aquest sentit, l'Ajuntament no hi acaba d'estar d'acord ja que per Roigé "creiem que en fan falta més perquè amb menys de 400 és difícil que es pugui resoldre el problema de la mobilitat i l'accessibilitat". Roigé ha avançat també que s'està estudiant amb el Departament una possible ampliació del pàrquing a la zona del fossar amb una capacitat per a 100 vehicles més.

Per tal de millorar-ne l'accessibilitat, es preveu també la instal·lació de dos ascensors que connectin l'hospital amb el centre de la ciutat. Un fet que s'ha valorat molt positivament des del consistori.

Així doncs, el nou edifici s'ubicaria a la zona on, actualment, s'hi troba el pàrquing cobert de vehicles, al davant de la porta principal de l'HTVC. L'edifici estaria comunicat a través d'un passadís amb els altres dos ja existents i aniria destinat a les consultes externes, gabinets, atenció nefrològica i una àrea d'investigació, docència i innovació. D'aquesta manera, l'actual hospital ampliaria l'àrea quirúrgica que passaria de tenir 3 quiròfans convencionals a tenir-ne 5, en tindria dos més de cirurgia major ambulatòria (ara n'hi ha un) i dos més de cirurgia menor ambulatòria (actualment no en té cap).

Això entra en conflicte amb el dipòsit d'aigua del Turó del Sitjar que s'hauria de reubicar per part de l'Ajuntament, tot i que, aquests costos també anirien al càrrec de Salut.

Per Roigé "cal analitzar bé el projecte perquè tenim dubtes respecte a com afectarà això a la muralla i a la consolidació del talús que presenta ja ara despreniments i dificultats". Unes incògnites que se sumen a la modificació del POUM per a la reubicació de les noves zones verdes previstes i de l'equipament de radioteràpia.

L'obra tindria un cost total de 45 milions d'euros i s'executaria en un termini de cinc anys que, segons l'Ajuntament, es considera massa llarg. En referència a aquest fet, Roigé s'ha mostrat contundent dient que "no volem tornar a generar notícies falses a la gent, com al 2018, que vam perdre el temps. Esperem que sigui un projecte prioritari i un compromís real per part de la Generalitat i que no sigui electoralista, ja que estem a les portes d'unes eleccions al Parlament".

Mentre durin les obres, s'habilitaria un pàrquing amb mòduls a la zona del fossar.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 2 de novembre de 2020


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.