11/02/2020

JUNTS comença a definir la seva estructura a les Terres de l’Ebre

Junts per Catalunya diu a la seva ponència política que "Catalunya és una nació i, com a tal, té el dret irrenunciable a la seva autodeterminació. Anhelem la independència per poder gestionar millor els recursos propis, desenvolupar lliurement la llengua i la cultura catalanes i per construir un estat que es regeixi pels principis i valors republicans de compromís social, llibertat i solidaritat entre tots els pobles del món". Aquí, a l'Ebre, estem començant a preparar-nos per treballar per aquests valors i objectius. Enfortir-nos com a estructura és bàsic per ser motor d'aquest anhel.

És per això que s'han presentat candidatures transversals, recollint l'essència de Junts, amb persones, homes i dones, disposades a treballar, a deixar-se la pell per les Terres de l'Ebre, per tots els pobles d'aquestes quatre comarques, que, tot i les diferències, tenen una cultura i una manera d'entendre la vida comuna.

Aquests equips són per ara només candidatures i, per tant, s'han de referendar pels afiliats de les Terres de l'Ebre. Els dies 7 i 8 de novembre seran cridats a votar-les tant la de vegueria com les de les quatre comarques.

Si els resultats són favorables, la coordinadora territorial de la Vegueria de l'Ebre serà Annabel Marcos, advocada ampostina de 52 anys, amb una dilatada experiència política tant a nivell nacional com local. El seu equip estarà format per Xavier Pallarès, d'Arnes i Delegat del Govern, que s'encarregarà de la implantació municipal del partit; Sisco Vernet, de Móra la Nova i activista de l'ANC, i Manel Masià, d'Amposta, dissenyador i cap de llista de Junts a la seva ciutat, que treballarà l'estratègia de comunicació a les Terres de l'Ebre.

A la Ribera d'Ebre, qui comandarà la comarca serà l'alcaldessa de La Palma d'Ebre, Marina Rojals, amb un equip format pel regidor Josep Solé (Flix), els activistes Sisco Vernet (Móra la Nova) i Joan Fabregat (Móra la Nova) i la Directora de Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat Lídia Pino (Móra d'Ebre).

Al Baix Ebre, serà Eva del Amo, regidora de l'Ametlla de Mar, acompanyada per l'activista Rai Lopez (L'Aldea), Marta Fucho (El Perelló) i Anna Ribes (Jesús).

A la Terra Alta, Joaquim Miralles, alcalde d'Arnes, comptarà amb l'alcalde Antoni Ferré (La Pobla de Massaluca), la regidora Laura Domènech (Villalba dels Arcs) i el regidor Jaume Sabaté (Bot).

Al Montsià, René Gonel, alcalde de Masdenverge, estarà acompanyat de l'activista Jordi Romeva (Masdenverge), d'Eva Panisello (Amposta) i de la regidora Helena Queral (La Ràpita).

Annabel Marcos, candidata a coordinadora de vegueria, destaca que "hem d'afrontar els reptes que ens venen per davant amb la transversalitat que caracteritza JUNTS: aplicant la bona gestió i el sentit comú, sempre sense deixar de banda l'objectiu de reforçar l'autogovern i la cerca per implementar la República Catalana seguint el mandat de l'1 d'octubre".

Les Terres de l'Ebre tenen reivindicacions a fer i des dels equips de JUNTS ens comprometem a treballar-los de manera coordinada amb tots els agents que el nostre partit té arreu del país. Farem dels reptes eines de treball, amb rigor i amb lleialtat al territori que representem.