11/17/2020

Esquerra convoca la militància per escollir els candidats ebrencs a les eleccions del Parlament

A partir d'aquesta setmana les quatre federacions comarcals de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya celebraran els congressos extraordinaris per escollir les persones candidates que integraran les llistes electorals del Parlament de Catalunya.
El president de la Federació de l'Ebre, Alfons Montserrat, ha explicat que a causa de les circumstàncies provocades per la Covid-19 els congressos es celebraran en format telemàtic. El primer serà el del Montsià aquest dijous 19 de novembre, que escollirà 3 persones candidates, després, el 26 de novembre,  serà el de la Ribera d'Ebre, que n'escollirà 2, i per últim els del Baix Ebre i la Terra Alta, el 28 de novembre, que escolliran 4 i 2 candidats respectivament.
La distribució de candidats per comarca s'ha calculat a partir del nombre de militants de cada federació, i les persones que presentin candidatura a cap de llista de la comarca hauran d'estar avalades pel 3% de la militància. Els congressos escolliran en primer lloc, la primera persona candidata, i després, la resta de candidats amb dues votacions diferenciades.  
Una vegada finalitzats els congressos correspondrà a l'Executiva Nacional i el Consell Nacional del partit aprovar i ratificar l'ordre definitiu de les llistes electorals.
Montserrat ha manifestat que "vivim temps difícils i diferents que afecten tots els àmbits de les nostres vides, també la manera de celebrar els congressos, que per primera vegada seran totalment telemàtics, veurem si aquest fet comporta una major participació de la militància".