11/05/2020

Enric Roig: “No hi ha cap avantprojecte de l’ampliació de l’hospital, només uns dibuixos bonics”

Aquest matí, el regidor d'urbanisme, Enric Roig, ha comparegut des de la seu del PSC de Tortosa per explicar quin és el seu posicionament i el del partit envers la proposta de Salut per a ampliar l'Hospital Verge de la Cinta i construir el nou pàrquing.

Roig ha estat contundent dient que "és una proposta més del departament i no creiem que aquest projecte sigui la solució". Des del PSC de l'Ebre segueixen reivindicant la construcció d'un nou hospital que no sigui en els terrenys on es troba l'HTVC, sinó en algun punt que estigui ben connectat i prop de la C-12 que estigui adaptat a la nova era post-Covid-19.

"No hi ha cap avantprojecte, només ens han presentat uns dibuixos bonics", així és com Roig ha valorat la iniciativa del Departament de Salut, tot dient que "ERC creu sempre que és el partit més autèntic, però aquesta no serà res més que una altra proposta electoralista".

Per Roig, aquesta actuació "posarà en perill el patrimoni i la conservació de les muralles, ja que s'haurien de perforar per a la construcció del nou edifici". A més, apunta també que "s'haurà de tenir en compte una tasca de consolidació del talús perquè sempre que plou es desgrana i no és segur".

Un altre punt crític és el cas de les places del pàrquing, on Roig s'ha preguntat "per què no posen ja ara els mòduls apilats i així ja solucionaríem el patiment de la gent que no pot aparcar?", criticant que el nou pàrquing només contempli un augment de 150 places, respecte les que hi ha ara i que, a l'igual que va anunciar l'Ajuntament, considera insuficients.

Per últim, Roig també ha qüestionat el cost anunciat de l'obra de 45 milions d'euros, ja que, "amb el trasllat del dipòsit i la consolidació del talús s'elevarà als 75 ME, que seria gairebé el mateix cost que tindria fer un hospital nou".

Roig ha aprofitat l'ocasió de la roda de premsa per anunciar que, finalment, des de Fira Tortosa i l'Ajuntament s'ha acordat suspendre la fira dels vehicles d'ocasió, l'EbreOkasió, que havia estat traslladada al calendari per a aquest cap de setmana. Roig ha explicat que aquesta ha estat una decisió presa des de la Federació de Fires de Catalunya i que no s'han tingut en compte les situacions específiques de cada territori. Així mateix, des de l'Ajuntament es manté la idea de poder celebrar l'ExpoEbre al mes de maig i sumar també en aquell espai l'EbreOkasió.

D'altra banda, a preguntes de la premsa, Roig ha aclarit el seu posicionament davant la discussió que ahir es va originar al Ple Ordinari de l'Ajuntament en què Manolo Cardona, el nou defensor del ciutadà, defensà que la creu franquista ubicada al calvari de Santa Clara s'havia de mantenir. Per Roig, aquest fet no s'hauria d'haver generat i van equivocar-se tant el portaveu de la CUP per fer la pregunta com Cardona per expressar allà una opinió personal. En aquest sentit, s'ha sumat a les paraules de l'alcaldessa, Meritxell Roigé, en recordar que no és un tema municipal perquè la creu es troba en un emplaçament de titularitat privada.Tortosa, Terres de l'Ebre, 4 de novembre de 2020Redactat per: Irene López