11/10/2020

Enric Roig: “En política no tot s’hi val. Falta a la veritat i manipular no és l’opció"


El grup polític de Movem Tortosa ha decidit que prefereix la confrontació a la unitat, jugar a política en comptes de fer polítiques que serveixin per millorar la vida dels tortosins i tortosines.

El grup polític de Movem Tortosa ha decidit que prefereix la confrontació a la unitat, jugar a política en comptes de fer polítiques que serveixin per millorar la vida dels tortosins i tortosines.

 No tot s'hi val ni a política ni a la vida. Ens trobem immersos en temps molt complicats on la nostra prioritat ha de ser donar resposta als i a les ciutadanes. Faltar a la veritat, manipular,  tergiversar i falsejar la realitat mai són la opció però ara, quan hem d'estar a l'alçada de les circumstàncies, encara menys.

No obstant, el grup polític de Movem Tortosa ha decidit que prefereix la confrontació a la unitat, jugar a política en comptes de fer polítiques que serveixin per millorar la vida dels Tortosins i Tortosines. I des del PSC no podem menys que denunciar aquestes actituds partidistes i que desacrediten la tasca dels i de les que ens dediquem al servei públic.

Així no, no tot s'hi val. El Sr. Jordan, una de les persones que més temps porta en aquest Ajuntament i que, per tant, se li suposa coneixement de com funciona l'ens i ara ens recrimina estar fent servir diners per arreglar la plaça de l'Ajuntament en comptes de destinar-los a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Siguem clars, com la ciutadania es mereix:

La legalitat vigent impedeix que els diners que formen part del capítol d'Inversions dels pressupostos (2019, pre pandèmia) es destinin a cap altra finalitat.
La reforma té un cost de 1,5 M€, part del qual es finançarà amb una subvenció del PAM per import de 571.000 €, el que implica que si no es fa l'obra aquests diners es perden.
Al ple de juliol es va aprovar la plurianualitat per a l'obra i es va iniciar el tràmit per a la licitació. I el dia 4 de novembre l'Ajuntament anuncia que ja s'ha licitat l'obra per 1,30 M€, un 15% menys del preu inicial.
Quan ara Movem Tortosa ens acusa de destinar diners on no toca, sap perfectament que aquests diners provenen de subvencions i partides que no es poden destinar al problema actual.

Aquesta reforma suposa una inversió de diners públics a Tortosa i és una mesura clau per a la reactivació econòmica i social i que es troba inclosa en el conjunt d'accions del pla Reactivem Tortosa per sortir de la triple crisi sanitària, econòmica i social. Invertir diners públics en les ciutats és invertir en futur.

La vida no s'atura, la reforma de la Plaça i dels carrers del voltant suposarà un canvi per la mobilitat i un impuls al comerç local fent la zona més atractiva. Perquè per nosaltres la prioritat és Tortosa i treballem per fer créixer la Tortosa del futur, més sostenible, més amable i més igualitària.

Mentre, nosaltres continuem treballant en reclamar a la Generalitat millores com la construcció de l'Hospital i ampliar l'import per a restauració i comerç, a implementar ajudes des de l'Ajuntament per a les persones que estan patint aquesta crisi.

Tortosa no es mereix una oposició que anteposi el joc polític a les prioritats. No tot s'hi val. Creiem fermament que la política és la tasca de treballar per solucionar problemes no per aconseguir redits. I des d'aquestes línies animem al Sr. Jordan i al grup Movem Tortosa a deixar de perdre temps inventant acusacions i estratègies de desgast i a sumar-se a treballar de veritat pels ciutadans i ciutadanes de Tortosa. Aquí ens hi trobaran. La nostra prioritat és Tortosa!

Eines

Comparteix
Imprimeix
Envia a un amic