11/25/2020

El teatre-auditori Felip Pedrell reprèn l’activitat cultural fins a finals d’any

Aquest matí, el regidor de cultura, Enric Roig, ha presentat els detalls de la programació cultural del teatre-auditori Felip Pedrell que van quedar pendents de programar per culpa de la crisi sanitària del Covid-19. Es tracta de diferents propostes musicals, cinematogràfiques i teatrals que ompliran la cartellera fins a finals d'any i que ajudaran econòmicament el sector cultural de la ciutat.

L'obertura de l'auditori es farà respectant el 50% del seu aforament i amb les pertinents mesures de desinfecció i ventilació de la sala. A més, s'han avançat els horaris de les funcions per tal que es pugui complir amb el decret del toc de queda nocturn i tothom pugui arribar a casa seva abans de les 22h.

En aquest sentit, totes les entrades s'hauran d'adquirir telemàticament a través del web (www.teatreauditoritortosa.cat) amb antelació. Aquelles persones que no puguin fer el tràmit des de casa tindran l'opció de comprar-les presencialment a la taquilla de l'auditori els dimecres i dijous de 12h a 13:30h.

Els espectacles de música i teatre tindran un cost de 10€, el teatre en família i els documentals del Cicle Gaudí, de 3€. El concert d'Enric Panisello i el concert de Nadal del Cor Flúmine, seran gratuïts però s'ha de reservar l'entrada igualment.

Així doncs, l'oferta s'iniciarà aquest cap de setmana, dissabte 28 a les 20h, amb el concert de música clàssica "A Kind of Beethoven", a càrrec del trio Brüman i les Joventuts Musicals de Tortosa, en motiu de la commemoració de l'any Beethoven. I encara seguint amb la commemoració, el dissabte 19 de desembre es farà el concert "Sonates de Beethoven", a càrrec del compositor local, Xavi Torres.

Divendres 11 de desembre es durà a terme una proposta conjunta que combinarà la música i la dansa amb el concert de la presentació del disc d'Enric Panisello i l'espectacle "Isole", de les ballarines Mar Grifoll i Gemma Ginovart.

El cicle musical també comptarà, com hem dit, amb un concert de Nadal a càrrec del Cor Flúmine, que tindrà lloc al Museu de Tortosa el diumenge 20 de desembre. Se'n faran dos passis, un a les 11h i un altre a les 12h.

Finalment, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries tancaran el calendari musical amb el seu tradicional espectacle "Lo Misteri de Nadal", que es farà el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, a les 20h.

Pel que fa al teatre, es podran veure les obres "La lleugeresa i altres cançons", un homenatge a les infermeres (4 de desembre), "El jardí de les malícies" (12 de desembre), l'espectacle familiar "Llepafils" (13 de desembre) i "Veus que no veus", l'obra de la pallassa, Pepa Plana, en homenatge a les dones i el feminisme.

La programació compta també amb la projecció de tres Documentals del Mes i dos films del Cicle Gaudí: "¿Puedes oírme?", de Jaume Plensa, i "Las Niñas", de Pilar Palomero.

Finalment, el regidor de cultura, Enric Roig, ha lamentat que s'han hagut de suspendre altres actuacions com el concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Música de Tortosa, el concert de Nadal del Cor Labinota i la gala benèfica del Projecte Emma que comptava amb l'espectacle teatral de La Família Adams.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 24 de novembre de 2020


Redactat per: Irene López