11/21/2020

EL PSC EXIGEIX LA REDUCCIÓ DE LA LLISTA D’ESPERA DE MÉSDE 6.000 PERSONES QUE HI HA A LES TERRES DE L’EBRE PER ACCEDIR A LA DEPENDÈNCIA


 

El 1r. Secretari del PSC a l'Ebre, Manel de la Vega, ha afirmat aquest divendres que "les conseqüències de tenir un mal Govern a la Generalitat es tradueix en pitjors serveis i en polítiques socials dèbils i febles, i al final qui ho acaba pagant són els catalans i catalanes, a la seva vida diària."

 

Així, Manel de la Vega ha qualificat "d'inacceptable i inadmissible" les actuals llistes d'espera per accedir als serveis contemplats per la llei de dependència. Unes llistes que a les Terres de l'Ebre superen les 6.000 persones. "Molt parlar de confrontació, de pancartes i de jugades mestre, però res d'ajudar aquells que ho estan passant pitjor a conseqüència de la crisi. Tenen alguna cosa a dir a les més de 6.000 famílies de les nostres comarques que continuen esperant per accedir a les prestacions i serveis de la llei de dependència a part de cridar "independència, independència? O pensen continuar justificant la seva incapacitat política com a Govern atribuint tots els seus errors als altres? No podem continuar amb un Govern tan ineficaç com el que ha demostrat ser el  d'ERC i Junts per Catalunya..."

 

Per contra, el senador Manel de la Vega ha afirmat que el Govern progressista del president Pedro Sánchez sí que ha augmentat les inversions destinades a dependència en els pressupostos generals de l'Estat per al 2021. "Quan governem els socialistes es prioritza l'atenció domiciliària en l'atenció a la dependència i es redueixen les llistes d'espera d'entrada en residències de gent gran i d'accés a les prestacions per dependència. Per contra, quan governen la dreta o els independentistes aquestes llistes d'espera s'incrementen, també aquí a les Terres de l'Ebre."

 

"Si els socialistes governem a Catalunya es restabliran els programes d'atenció de prestació econòmica ajornats sine die i s'impulsarà un sistema excepcional de prestació econòmica digna per fer front a les despeses de cuidadors i també per garantir una plaça pública residencial a les persones que així ho necessitin. L'objectiu és revisar el sistema d'atenció a les persones que es troben en situació de dependència per tal de guanyar en eficàcia". Continua afirmant Manel de la Vega

 

 

La pandèmia ha atacat amb una especial virulència a les persones grans, sobretot a aquelles que viuen en residència. "Precisament, en la gestió de la crisi en aquestes residències la gestió del Govern ERC-Junts ha estat més negligent de l'habitual. De fet, la crisi ha evidenciat les conseqüències de les retallades socials que tant la dreta com els independentistes han aplicat els darrers anys". Manel de la Vega ha exigit que els independentistes deixin de refugiar-se en determinats lemes per eludir la seva responsabilitat en el mal Govern d'aquests darrers anys.

 

 

El senador socialista ha recordat que va ser un Govern socialista qui va implementar la llei de promoció d'autonomia personal i d'atenció a la dependència i que han estat els Governs socialistes els que més han invertit en el seu desenvolupament. "Ara podem portar el canvi a la Generalitat i recuperar les polítiques socials que ens havien fet avançar com a societat. Només el PSC és capaç de garantir-ho."

 

Finalment, De la Vega  ha avançat que un dels eixos de la campanya socialista serà presentar un compromís programàtic amb les Terres de l'Ebre, amb propostes concretes. "Som els únics en fer-ho. Els independentistes sempre passen de puntetes sobre això, cosa que entenem quan veiem el nivell raquític de les poques inversions que destinen a l'Ebre quan governen. Els ciutadans de les Terres de l'Ebre ens hem de plantar. No som més catalans que ningú, però tampoc ens mereixem ser tractats com a ciutadans de segona", ha conclòs.