11/24/2020

Diàspora Ebrenca fa una crida per visibilitzar el teletreball a les Terres de l’Ebre


L'associació Diàspora Ebrenca, constituïda el passat 8 d'octubre en un acte virtual de presentació, ha llançat una enquesta per recollir el volum i la situació de les persones que en l'actualitat o durant els últims mesos han posat en pràctica el teletreball des del territori. L'objectiu és conèixer la incidència i l'impacte del teletreball entre la població activa nascuda o establerta a les Terres de l'Ebre.


Amb l'aparició de la Covid-19, l'adaptació del món laboral a la situació sanitària ha provocat el sorgiment generalitzat d'experiències de teletreball que han tornat a fer viable viure a les Terres de l'Ebre i continuar treballant a llocs de treball ubicats a les ciutats. Però les característiques pròpies del teletreball, sumades a les restriccions sanitàries, fan que aquest sigui un fenomen invisible, més enllà de les experiències de teletreball i espais adaptats ja existents prèviament.


Gràcies a l'enquesta, que compta amb el suport de la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre, serà possible identificar oportunitats per facilitar el teletreball al territori, fent viable el retorn o la combinació de viure a les comarques ebrenques i treballar a distància. Així, mitjançant l'obtenció de dades a través de resposta anònima, es podrà conèixer l'abast i les necessitats de la situació.


L'enquesta de Diàspora Ebrenca busca quantificar el nombre de persones que teletreballen, sigui de forma esporàdica, temporal o permanent des de les Terres de l'Ebre. A més, també es pretén detectar les limitacions o mancances que ho poden dificultar a mitjà o llarg termini, i per poder arribar a l'estabilització d'aquesta modalitat de treball i, per tant,  a la possible reversió del despoblament de les Terres de l'Ebre.


L'enquesta és una iniciativa de l'associació Diàspora Ebrenca, que fa d'altaveu i de punt de connexió de persones vinculades a les Terres de l'Ebre, repartides arreu del territori, a més de promoure una xarxa de professionals que ja compta amb més de 1.000 persones a Linkedin.


L'enquesta és oberta a tothom i es pot emplenar al web de Diàspora Ebrenca (https://www.diasporaebrenca.org/teletreball) fins al 31 de desembre del 2020.