11/09/2020

Comunicat del govern de Tortosa en relació a les obres a l'entorn de l'Ajuntament


El govern municipal de Tortosa lamenta les paraules expressades este dilluns pel portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, en les quals ha posat en qüestió l'actuació prevista d'arranjament de la plaça de l'ajuntament i cinc carrers de l'entorn.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que la legalitat vigent impedeix que els diners del pressupost municipal que formen part del capítol d'inversions es puguen destinar a cap finalitat diferent, ni subvencions ni cap altra. Una situació que Roigé assenyala que el sr. Jordan hauria de conèixer després de tants anys a l'administració local, per la qual cosa l'acusa de mentir quan vincula els diners previstos per a l'obra de l'entorn de l'ajuntament amb les subvencions als comerços afectats per la pandèmia.

D'altra banda, l'alcaldessa emfatitza que l'obra compta amb una important subvenció de la Diputació de Tarragona, de 571.000 euros, que l'Ajuntament ha aconseguit per dur a terme esta obra. En cas que no es fes, estos fons es perdrien ja que no es poden destinar a cap altre concepte.

De la mateixa manera, Roigé recorda que el ple de Tortosa va aprovar el juliol passat el finançament i la plurianualitat de l'actuació.

Finalment, l'alcaldessa subratlla que l'actuació a la plaça de l'ajuntament i cinc carrers de l'entorn és una obra molt important, "una aposta de ciutat que vol fer l'entorn més amable per a les persones i, a la vegada, revitalitzar econòmicament Tortosa en un moment tan complicat com l'actual".