10/22/2020

Unió de Pagesos celebra la paralització del parc eòlic dels Pesells d’Horta de Sant Joan

Unió de Pagesos celebra la paralització administrativa del projecte de parc eòlic Els Pesells, d'Horta de Sant Joan (Terra Alta). El sindicat considera aquesta una molt bona notícia, tenint en compte la postura que ha defensat en els darrers anys, entenent que  la comarca de la Terra Alta ja fa temps que ha cobert la seva quota de producció energètica amb parcs eòlics.

El sindicat es mostra, doncs, partidari de la suspensió del projecte tot i que lamenta que, finalment, hagi hagut de ser una qüestió administrativa la que hagi fet caure el parc.

El sindicat reitera, també, el seu rebuig a dos altres projectes de característiques similars, Tramuntana III i Tramuntana IV, als termes de Corbera d'Ebre, Gandesa i Bot (Terra Alta), sobre els quals Unió de Pagesos n'ha presentat al·legacions i n'ha demanat un informe desfavorable  sobre la seva ubicació a la Ponència d'Energies Renovables. El sindicat segueix defensant que aquesta mena de projectes no tenen cabuda a les nostres comarques.

Per Unió de Pagesos, la transició cap a un model energètic basat en les energies renovables requereix una planificació responsable, amb visió de conjunt, que eviti la concentració d'infraestructures en un espai limitat. El sindicat reclama que la implantació d'aquestes energies es faci amb informació i transparència, amb el màxim de consens amb tots els agents del territori.