10/22/2020

Surtdecasa celebra 10 anys i es consolida també a Barcelona

El portal web de cultura Surtdecasa celebra aquest 23 d'octubre del 2020 deu  anys de vida. Aquest aniversari coincideix amb un nou pas en la consolidació del projecte que va néixer el 2010 a les Terres de l'Ebre i que s'ha anat ampliant a la resta del territori, consolidant ara la capçalera a Barcelona.

La cooperativa Surtdecasa que gestiona la plataforma cultural ha rebut una subvenció de Projectes Singulars del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per al foment de l'economia social i del cooperativisme, fet que l'ajuda a reforçar-se com a mitjà referent pel que fa a la informació d'agenda i als continguts culturals de proximitat vinculats a la transformació social.

Aquest projecte, que fa tres anys que es va convertir en cooperativa,  ha incorporat el 2020 quatre perfils professionals més amb l'objectiu de consolidar les edicions territorials del projecte, especialment l'edició de Barcelona, que completa la difusió cultural a tot el país. A més, compta amb una extensa xarxa de col·laboradors que treballen en xarxa des de tots els racons del territori per descobrir iniciatives, veus i projectes culturals sorgits arreu de la geografia.

Surtdecasa.cat compta també amb una APP amb més de 1000 esdeveniments culturals actualitzats en tot moment que tenen lloc arreu del país. Aquesta aplicació pretén ser una eina al servei de tot aquell usuari que vulgui localitzar propostes culturals i d'oci segons el seu interès. Entre les propostes, seleccionades per l'equip de Surtdecasa, s'inclouen festivals, concerts, presentacions, activitats a la natura i, també, d'altres esdeveniments vinculats amb la gastronomia o el lleure.

La pandèmia ha obligat a posposar el tret de sortida al Surtdecasa Aniversari Tour, un circuit d'esdeveniments, que té previst recórrer Catalunya per commemorar la celebració implicant artistes i comunitats culturals locals, i que tindrà lloc tan aviat com sigui possible.