10/05/2020

Salut realitza un noucribratge amb PCR als treballadors de Padesa Roquetes a les Terres del’Ebre

Salut realitza un nou cribratge als treballadors de l'empresa Padesa de Roquetes. Aquesta és una de les mesures acordades entre el Departament de Salut i l'empresa per tal de controlar i evitar la cadena de transmissió.


Actualment el brot de Padesa compta amb 272 positius, dels quals 230 corresponen a treballadors i 42 a contactes. El cribratge que es realitza avui dilluns i demà dimarts té com a població diana a 372 treballadors més que havien estat negatius.


Així mateix, s'han acordat una sèrie de mesures entre les quals l'empresa reforçarà el pla de prevenció davant la Covid19 amb la incorporació de quatre monitors per reforçar les funcions informatives i de compliment de mesures preventives. Intensificació de rentat de mans dels treballadors i del pla de neteja i desinfecció de zones i elements comuns com vestuaris, banys i menjador. Tancament temporal del bar. Augment de la freqüència de ventilació d'espais comuns, revisió de la freqüència de renovació de l'aire de la sala d'especejament.


Pel que fa a mesures de caire organitzatiu s'establiran torns a la planta d'especejament. Es realitzarà una acció formativa conjunta entre l'empresa i Salut Pública adreçada als treballadors i es reforçarà el missatge dels aïllaments, quarantenes, desplaçaments i contacte social.


A més, s'insistirà en l'avís que els fills i filles dels treballadors no vagin a l'escola fins no saber el resultat negatiu de la prova PCR feta als treballadors i que aquests tampoc no vagin a treballar fins que no es tinguin els resultats. Així mateix, el servei de prevenció de riscos laborals de l'empresa farà seguiment dels treballadors que siguin contactes estrets per veure l'evolució clínica i per verificar el compliment de mesures de quarantena.


Igualment, s'estableix un contacte permanent entre responsables de l'empresa i Salut amb una reunió setmanal de seguiment de l'avaluació del brot i de les mesures acordades.


El cribratge el realitza l'Atenció Primària de l'ICS Terres de l'Ebre amb el suport de personal de la Creu Roja. Així mateix, des de la regió sanitària es destaca l'esforç del laboratori de l'ICS Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i la col·laboració de l'empresa.