10/24/2020

Padesa defuig de l’autocrítica

Després del silenci mediàtic mantingut durant tota la crisi de la gestió dels dos brots de Covid-19 detectats a les plantes que té l'empresa a Roquetes i a Amposta, ahir va ser el primer dia que Padesa va atendre els mitjans de comunicació en una roda de premsa a la Cambra de Comerç.

L'exlíder de Podem a Lleida, Eva Abancéns, és ara la responsable tècnica i portaveu de l'empresa ebrenca que ha comparegut per defugir de l'autocrítica i de les responsabilitats de l'empresa davant la mala gestió dels 344 positius detectats en les proves PCR i que han fet augmentar notablement la taxa de contagis a les Terres de l'Ebre.

Per Abancéns, "no hi ha elements per afirmar que l'empresa es trobi en l'origen de la cadena de contagis" i ha negat que els fets de la celebració d'un dinar d'empresa de comiat d'una alt-càrrec de la mateixa, en el qual hi havia els principals encarregats de les seccions que després van presentar brots de Covid-19, hi tingués res a veure "perquè no coincidia per dates". Un fet que els mateixos treballadors i treballadores de la fàbrica roquetenca desmenteixen, ja que apunten que presumptament aquesta celebració s'hauria efectuat la mateixa setmana en què aparegueren els primers asimptomàtics.

D'altra banda, Abancéns s'ha remès a la correcta actuació dels protocols dictats des del Departament de Salut a les Terres de l'Ebre, defensant que "no estava justificat un tancament de l'empresa per frenar la propagació del virus". Uns criteris epidemiològics que, com recordem, van canviar a partir del tercer dels cribratges en veure que la mesura de deixar anar a la feina els treballadors sense que sabessin els resultats de les proves PCR encara havia contribuït més a la seva expansió.

L'empresa explica que no hi ha cap relació entre el brot detectat a la planta de Roquetes i l'aparegut la passada setmana a Amposta i, lluny d'argüir errors en les mesures preventives, focalitzen la principal culpa als treballadors que comparteixen vehicle per venir a la feina. És per això que, segons Abancéns, s'ha dissenyat ara un protocol d'actuació, juntament amb els Mossos d'Esquadra, al pàrquing de la planta de Roquetes per controlar que als vehicles hi hagi dues persones com a màxim, assegudes en diagonal, amb mascareta i amb les finestres abaixades.

A l'interior de les fàbriques s'hi podrà veure també un total de 16 treballadors que faran tasques d'agents cívics recordant les normatives de sanitat als seus companys.

L'actual situació és que a Roquetes encara hi ha 20 treballadors en quarantena (10 positius i 10 per contacte amb positius) i un total de 138 a Amposta, dels quals 73 són positius.Tortosa, Terres de l'Ebre, 23 d'octubre de 2020Redactat per: Irene López.