10/07/2020

Móra la Nova llança un segon paquet de mesures per lluitar contra els efectes de la Covid-19

L'Ajuntament de Móra la Nova ha activat un segon paquet de mesures per contrarestar els efectes de la pandèmia del coronavirus. El nou paquet de mesures té tres vessants. Per una banda, es contractaran dos agents cívics que la seva tasca serà conscienciar a la població sobre les mesures sanitàries preventives i, també, sobre civisme en general.

Per una altra banda, es destinaran 5.000 euros en ajuts a les persones que s'han quedat a l'atur o s'han vist afectats per un ERTO durant la pandèmia.

A més, es donaran 2.500 euros a la Creu Roja per sufragar despeses socials sobrevingudes amb la greu crisi econòmica.

"Malgrat la minva d'ingressos d'aquest any, des del govern municipal estem fent un esforç molt important per tal de donar cobertura a tota aquella gent de Móra la Nova que està veient-se afectada per la greu crisi social derivada de la pandèmia", ha expressat l'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.

En total, aquest paquet de mesures és de més de 20.000 euros i s'obtindran de la partida destinada a les Festes Majors 2020 que, finalment, no es van poder celebrar a causa de la crisi sanitària. El Ple de l'Ajuntament de Móra la Nova va aprovar per unanimitat, en el darrer ple extraordinari, destinar aquests diners a ajudes socials.

Al mes de març es va posar en marxa un primer paquet de mesures o pla de xoc amb 12.000 euros amb diferents ajudes a les empreses i comerços locals, com el retorn de les taxes de les escombraries i d'ocupació de l'espai públic de terrasses de bars i restaurants. Així com la creació d'una campanya per potenciar el comerç local.