10/19/2020

Montserrat (ERC): “La inhabilitació dels membres de la Mesa del Parlament és una nova injustícia i persecució a l’independentisme”

Els diputats d'Esquerra Republicana al Parlament, Alfons Montserrat i Lluís Salvadó, i la diputada, Irene Fornós, han volgut mostrar el seu "suport i solidaritat" als membres de la Mesa del Parlament; Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, als quals el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a vint mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per haver permès els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, en què es van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat jurídica.
El diputat i president de la Federació de l'Ebre, Alfons Montserrat, ha afirmat que "aquesta aberració democràtica és una condemna a la llibertat d'expressió i una nova mostra de la injustícia i persecució que pateix l'independentisme". Per a Montserrat ha reivindicat que "exercir la democràcia no és cap delicte i l'única manera de fer justícia era amb l'absolució".
El diputat Lluís Salvadó ha afirmat que "estem davant d'un nou atac al parlamentarisme i a la llibertat d'expressió. Poder debatre, parlar i discutir lliurement qualsevol tema plantejat  en seu parlamentària no pot ser considerat delicte, perquè aquest és un dret i una obligació a la qual ni ara, ni mai, hi renunciarem".
La diputada Irene Fornós ha denunciat que "no jutgen fets, busquen venjança, i per això la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, és a la presó. Un nou escàndol jurídic i democràtic amb dues actuacions diferents per fets idèntics, que en cap cas són delictius, però que acaben amb onze anys i mig de presó per a la presidenta Forcadell i vint mesos d'inhabilitació per a la resta de membres de la Mesa".
"L'Estat espanyol només sap respondre amb repressió i atacant els nostres drets polítics, però així no anirà enlloc, perquè l'única solució possible està en l'amnistia i l'exercici del dret a l'autodeterminació". Ha afirmat la diputada republicana.