10/19/2020

MANELDE LA VEGA: “AMB ELS INDEPENDENTISTES A LA GENERALITAT LES INVERSIONS A LES TERRES DE L’EBRE S’HAN REDUÏT EN 3/4PARTS”

 

El primer secretari del PSC de l'Ebre, Manel de la Vega, ha denunciat aquest dilluns que "amb els independentistes al Govern de la Generalitat les inversions a les Terres de l'Ebre s'han reduït en tres quartes parts". Menys, és l'adverbi que associa Govern independentista amb l'Ebre", ha emfatitzat.

 

"Parlem d'una realitat realment escandalosa: l'any 2010, amb Govern catalanista i de progrés, les inversions van arribar als 118,79 milions d'euros per les Terres de l'Ebre. I què ens trobem ara? Que amb els pressupostos d'aquest any les inversions reals pressupostades a l'Ebre es redueixen a uns raquítics 29,4 milions d'euros. Ras i curt, les inversions de la Generalitat destinades a les quatre comarques ebrenques han caigut en picat d'ençà del 2010, s'han reduït un 75%". Ha explicat Manel de la Vega

 

"Durant tot el mandat hem demanat reiteradament al Govern de Junts per Catalunya i ERC el perquè d'aquesta davallada de les inversions a Terres de l'Ebre i tan sols hem obtingut el silenci per resposta. No s'ha argumentat mai el perquè d'aquest autèntic despropòsit. Tan sols s'ha agitat el mantra de sempre: independència, independència", ha reblat el primer secretari del PSC de l'Ebre.

 

En aquest sentit, el PSC s'ha compromès a tornar a invertir a Terres de l'Ebre i tornar a posar les comarques del sud del país al mapa de les inversions reals de la Generalitat.

 

"En algunes comarques les inversions són senzillament quasi inexistents per al territori. És el cas de la Terra Alta, que ocupa l'antepenúltim lloc pel que fa a les inversions amb relació al total de comarques de Catalunya, en tan sols 2,45 milions d'euros, i la resta de Terres de l'Ebre estem molt per sota de la mitjana catalana. Com es pot justificar aquesta desinversió? En lloc d'intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades i retallades. Potser pensaran que els ebrencs i ebrenques ja estem bé..."

 

Finalment, Manel de la Vega ha demanat als ebrencs i ebrenques que en les properes eleccions també "votin en defensa pròpia de les Terres de l'Ebre. Hem de passar pàgina també d'aquest oblit sistemàtic de les inversions del Govern a casa nostra. Les nostres comarques són un territori de futur i de progrés però cal tenir a la Generalitat un Govern que cregui en els nostres potencials i actuï en conseqüència. Un Govern de progrés liderat per Miquel Iceta".