10/30/2020

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre reestructura diferents serveis hospitalaris per la situació actual de la COVID19 al territori seguint el Pla de Contingència

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre reestructura diferents serveis donada la situació de la COVID19 al territori. L'Hospital Comarcal d'Amposta ha de reestructurar les urgències a causa d'un brot que ha provocat el confinament de sis dels seus metges. Així, a partir d'avui, les urgències donaran servei diürn de les 8.00 h a les 20.00 h. Fora d'aquest horari els usuaris han de trucar al 061 per tal que els donin resposta assistencial i derivació segons el seu nivell d'urgència.


Així mateix, en horari nocturn es desplaçarà el Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) dotat de metge, a l'exterior de l'Hospital Comarcal d'Amposta per tal de fer front les possibles emergències que es puguin donar.


Les urgències d'atenció primària mantenen la seva activitat i horari habitual al CAP.


Hospital Comarcal de Móra d'Ebre


L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, a partir de dilluns, suspèn la programació de cirurgia general per afectació COVID positiva del servei. En aquest sentit sí que es mantindran les intervencions urgents i les consultes externes i la cirurgia oncològica així com la de la resta d'especialitats


Hospital de Tortosa Verge de la Cinta


L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha d'incrementar llits d'UCI donat que la seva dotació habitual es troba plena. Per a això, prepara l'àrea de gabinets digestiu on habilitarà 9 llits més, desplaçant aquest servei a l'àrea quirúrgica. Això comporta derivacions d'intervencions a la Clínica Terres de l'Ebre i es limitarà l'activitat quirúrgica del Verge de la Cinta a intervencions urgents i oncològiques.


Atenció Primària


Pel que fa a l'atenció primària, en la situació epidemiològica actual l'estratègia a seguir és diferent a la primera onada. S'intentarà evitar tancar punts d'assistència per garantir la continuïtat i seguiment de les necessitats no covid.


Es mantindrà el seguiment de persones Covid, i les persones amb problemes crònics per evitar descompensacions així com el seguiment domiciliari i de persones a residències. També es mantindran les cures de ferides, vacunacions revisions pediàtriques, urgències i emergències.


En cas dels Consultoris Locals es valorarà la situació de l'equip en conjunt podent modificar la cobertura per baixes i/o quarenterenes de professionals, així com la situació epidemiològica pel que fa a brots, brots a residències, i s'intentarà no tancar res mentrestant la situació ho permeti.