10/17/2020

La Regió Sanitària de lesTerres de l’Ebre habilita 25 espais annexos als CAP per millorarels circuits de vacunació

Salut ha habilitat 25 espais annexos als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre per millorar els circuits de vacunació. La mesura és excepcional per la crisi de la COVID-19 i s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres. Marta Chandre, sotsdirectora del Servei Català de la Salut, recalcava en la roda de premsa de presentació de la campanya de vacunació que "ens interessa molt allunyar la població de risc de possibles aglomeracions. Hem d'evitar aquestes imatges". I va afegir que "l'objectiu és garantir la màxima seguretat a aquest segment de la ciutadania, posar un escut. Hem d'impedir que s'infectin".)". Els dispositius són espais cedits pels ajuntaments, consells comarcals o altres departaments com el de Treball, Afers Socials i Famílies. Hi treballaran personal d'infermeria i TCAI dels propis equips d'atenció primària de l'ICS Terres de l'Ebre. També podran estar acompanyats de personal administratiu per planificar noves visites.


Tot i que oficialment la campanya va començar ahir, 15 d'octubre, amb anterioritat ja s'han començat a vacunar alguns col·lectius de risc, com ara persones de l'entorn residencial, persones que estan al programa d'atenció domiciliària i professionals sanitaris. Els equips d'atenció primària ja porten uns dies planificant visites i programant-les.


A la demarcació de Tarragona està previst distribuir en un principi 150.950 dosis de vacunes contra la grip xifra que representa un 10% del total de dosis de Catalunya.


Per obtenir cita en la vacunació contra la grip es pot:


Consultar la web de programació de visites on s'indica en quins punts es vacuna a cada equip d'atenció primària on es pot triar el dia i l'hora que un desitgi.

El centre d'atenció primària ja programa la visita per a la vacunació en el mateix centre o en qualsevol dels punts comunitaris que l'equip tingui establert a persones de risc.

Trucar per telèfon al centre d'atenció primària o centrals de programació o al whatsapp de la primària de l'ICS Terres de l'Ebre.


La vacunació contra la grip s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions en cas de patir la infecció, i a grups prioritaris com ara:


persones de 60 anys o més;

dones embarassades i puèrperes;

infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació);

persones amb malalties cròniques;

persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades;

persones amb obesitat mòrbida;

persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i

professionals de la salut, sociosanitaris, de residències i enguany s'ha inclòs com a personal essencial els docents.


En aquest sentit, pel que fa als docents, en col·laboració amb el Departament d'Educació, es té la relació dels docents i els centres per tal que aquests puguin vacunar-se de la grip en el propi centre.


La gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, recomana que "els grups essencials i de risc es vacunin. Insistim encara més en un any que és important fer-ho ja que el vacunar-se pot ajudar-nos a baixar la pressió assistencial al sistema de salut"