10/05/2020

Es constitueix la comissió organitzadora de la Capital de la Cultura Catalana 2021

Tortosa ha estat la ciutat escollida per allotjar la Capitalitat de la Cultura Catalana del proper 2021. És per això que aquest divendres s'ha procedit a donar a conèixer els noms dels membres que integraran la comissió organitzadora que just s'ha acabat de constituir. La reunió s'ha dut a terme de manera virtual i ha comptat amb la presència del president de l'organització de la CCC, Xavier Tudela. En aquesta trobada s'han presentat els més de vint membres que formaran part d'aquest Consell Assessor i que pertanyen a diferents àmbits del món cultural de la ciutat, anant des del folklore fins a la literatura.

Així doncs, els integrants d'aquest consell són: Juanjo Grau, Andreu Ferré, Quique Pedret, Xavi Bertomeu, Marga Julià, Anna Maria Bel, Jordi Mulet, Hilari Muñoz, Pilar Lanau, Joan Martínez, Jordi Ginovart, Carlos Montesó, Lluís Bel, Carlos Saura, Joan Carles Bonfill, Carme Queralt, Ricardo Gascon, Cecília Aymí, Albert Curto i Antoni López.

Pel que fa a la comissió, la presidenta és la mateixa alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. També en formen part el regidor de cultura, Enric Roig, el regidor de Turisme, Sisco Pepió, i el regidor de Festes i de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs. A més, també s'hi sumen els alcaldes de totes les EMD's i els representants de cadascun dels grups municipals de l'Ajuntament, així com també els caps de l'àrea de servei a les persones, comunicació i protocol del mateix consistori.

Per la seva banda, el president de l'organització de la CCC, Xavier Tudela, ha destacat que "vivim en uns temps molt difícils, però estem convençuts que el potencial i la quantitat d'història que té Tortosa seran molt ben rebuts a nivell internacional, igual que va passar amb Ripoll 2013 o ara amb El Vendrell" i que "esperem que tot plegat ajudi a la reactivació econòmica de tot el conjunt de les Terres de l'Ebre en general".

A la presentació també s'ha aprofitat l'ocasió per donar a conèixer quin serà el logotip que representarà la ciutat en la seva Capitalitat de la Cultura Catalana. Es tracta d'una imatge calidoscòpica inspirada amb els gablets, unes peces de ferro forjat típiques dels edificis modernistes, que coronen la teulada principal de l'Antic Escorxador Municipal. La imatge està acompanyada de l'eslògan "La cultura que vivim!", en referència a la importància i al paper vertebrador que té, ara més que mai, la cultura en el conjunt de tot el municipi. La imatge gràfica és obra del dissenyador de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Carles Prats.Tortosa, Terres de l'Ebre, 2 d'octubre de 2020


Redactat per: Irene López