10/19/2020

ElProjecte Emma fa parada a Tortosa

En motiu de la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, la Fundació Doctor Ferran i la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a les Terres de l'Ebre han establert una carpa informativa a la plaça Barcelona per tal de donar a conèixer entre la població la importància del Projecte Emma.

El Projecte Emma, impulsat per la mateixa Fundació Doctor Ferran, va néixer al gener de l'any passat amb l'objectiu de fomentar la investigació del càncer de mama a les Terres de l'Ebre a través de la recaptació d'un total de 150.000€ que anirien destinats a la contractació d'un jove investigador de les Terres de l'Ebre durant tres anys, a l'adquisició de material i a la realització d'anàlisis genètiques de les mostres de pacients.

La crisi del Covid-19 els ha obligat a cancel·lar molts dels actes que tenien previstos, com és el cas de la gal·la solidària que s'havia de celebrar a l'Auditori Felip Pedrell i que, de moment, encara no té data assignada. Amb tot però, el que no s'han aturat són les donacions que es poden fer a través de la seva pàgina web o amb la compra d'algun dels objectes del marxandatge del projecte.

Avui, a la carpa que han instal·lat a la Plaça Barcelona es podia adquirir el peluix de la mascota del projecte, la flamenca Emma, així com també polseres, llibretes i imants que han elaborat des de la Fundació APASA. Així ho ha recordat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la seva visita a la carpa, ja que, ha destacat que "com a Ajuntament i des del grup de salut que tenim a nivell municipal hem volgut fer la nostra aportació per sumar-nos en aquest projecte tan important per a la recerca i per a la salut de les dones que pateixen el càncer de mama. Per això hem fet una donació de 3.000€ i la compra de 800 polseres que podreu trobar avui aquí a la plaça juntament amb les llibretes o els peluixos".

Finalment, també ha explicat que durant dos dies el Pont de l'Estat estarà il·luminat per la nit de color fúcsia en homenatge a totes les dones que pateixen la malaltia.

Per la seva banda, el doctor impulsor del Projecte Emma, Carlos López, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa amb el projecte i ha afegit que "la recaptació actual és de prop d'uns 27.000€, però després de l'aportació de 10.000€ que avui ens entregarà la Fundació de La Lliga Contra el Càncer i d'una altra aportació d'una empresa del territori estarem a prop dels 40.000€, el qual significaria una tercera part del total que volem obtenir".Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 d'octubre de 2020


Redactat per: Irene López