10/08/2020

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN LA REACTIVACIÓ DEL PLAESTRATÈGIC DE LES TERRES DE L’EBRE

El Pla estratègic de les Terres de l'Ebre redactat per la URV, amb la col·laboració dels agents socials i econòmics de les Terres de l'Ebre,  és el full de ruta necessari per al desenvolupament econòmic del territori en els pròxims anys, és una eina imprescindible per generar nova activitat econòmica i dinamitzar la creació de treball al nostre territori.

"Si això era important quant es va fer, i que la Generalitat ha volgut enterrar en un calaix, ara ja és vital donat el context actual provocat per la pandèmia. Una de les grans virtuts del pla estratègic era el consens que va permetre que institucions, administracions públiques i societat civil sumessin esforços i anessin a una en els temes cabdals. Un consens, precisament, que ha estat una de les víctimes del processisme d'aquests darrers anys. A què esperen per fer alguna cosa que no sigui sacsejar pancartes? Que es posin a treballar d'una vegada!" ha afirmat de la Vega.

El primer secretari del PSC de l'Ebre ha alertat que "amb els governs independentistes, les Terres de l'Ebre han anat a menys. A menys, literalment, en totes les polítiques socials que depenen de la Generalitat. Les retallades en salut han suposat en aquests últims deu anys un 27% menys, amb la conseqüent pèrdua de metges especialistes i altre personal sanitari. En educació un 12 % menys i en inversions i infraestructures no s'ha fet res destacable".

Per posar només un exemple, De la Vega ha recordat que ara fa deu anys les Terres de l'Ebre van arribar al màxim en inversió sanitària, en educació , en polítiques industrials, en infraestructures..., aquesta setmana passada es va celebrar el desè aniversari de la construcció del pont "Lo Passador" que uneix St. Jaume d'Enveja i Deltebre llargament reivindicat  i que el va fer possible el govern de Montilla, en contraposició des d'aleshores el govern de la Generalitat, primer amb Artur Mas i en aquesta darrera etapa el govern de JuntsxCat i ERC ha estat incapaç de construir el nou hospital.

En aquest sentit, Manel de la Vega ha afirmat que "si el PSC guanya les eleccions i podem formar Govern tornarem a impulsar el Pla estratègic de les Terres de l'Ebre. Necessitem el que no hem tingut aquests darrers anys d'agitació des de les institucions, un Govern, un bon Govern. I aquesta és l'oferta del PSC de Miquel Iceta, un bon Govern que torni a pensar en el benestar de tots i totes, sense exclusions", ha emfatitzat.

"Les Terres de l'Ebre tenen futur i són terra de progrés si tornem a fer les coses bé. El Pla estratègic ens permetrà aprofitar les sinergies que obre l'economia del coneixement però el primer que cal, a part de reactivar-lo i recuperar el consens, és tornar a invertir a les Terres de l'Ebre en els pressupostos de la Generalitat. Unes inversions que han desaparegut en aquests darrers anys de president de Junts per Catalunya i vicepresident i responsable dels pressupostos d'ERC", ha conclòs De la Vega.