10/29/2020

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre inicia l’elaboració pla de reactivació socioeconòmica per pal·liar els efectes de la COVID

Aquest dimecres, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha celebrat el ple ordinari d'octubre en format virtual, donada la situació de rebrots de COVID. Una sessió en la qual Jordi López Leor, regidor a l'Ajuntament de Móra la Nova, ha pres possessió com a conseller comarcal i portaveu del grup PSC- Candidatura de Progrés en substitució de Carlos Trinchan. En el ple també s'ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i el Consell per l'adhesió al sistema d'informació i atenció a les víctimes i afectats d'accidents de trànsit.

En la seva intervenció, Gemma Carim, la presidenta del Consell, ha explicat que s'està treballant en la licitació d'un servei consultoria per a la redacció del 'Pla de reactivació socioeconòmica de la Ribera d'Ebre' amb la voluntat de recollir les actuacions en l'àmbit socioeconòmic comarcal amb la finalitat de pal·liar les afectacions produïdes per la crisi de la COVID-19 i alhora incidir i corregir la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic. En el marc d'aquest pla també s'han contractat dos tècnics de reactivació econòmica que ajudaran al desplegament del Pla. En paral·lel, aquest mes de novembre s'implementarà un pla d'Ocupació extraordinari per la COVID-19 amb la contractació durant nou mesos de quatre peons i un administratiu auxiliar. Ambdues actuacions compten amb el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Finalment, Carim ha anunciat que s'està treballant amb la Diputació de Tarragona per buscar una solució a la manca de gosseres a la comarca, després que l'Associació Masos Protectora d'Animals de la Ribera d'Ebre (A.M.P.A.R.E) hagi anunciat que probablement cessarà l'activitat de voluntariat que mantenia actiu el servei.