10/17/2020

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE FALSET EN RELACIÓ AL BROT DE COVID-19 A LA RESIDÈNCIA LES VINYES

L'Ajuntament de Falset informa:

 

1. A petició expressa de l'Ajuntament de Falset, durant les últimes hores, s'ha mantingut una reunió per abordar la crisi sanitària que es viu a la residència Les Vinyes, amb representants dels departaments de Salut i de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya i de la residència.

 

2. Més enllà del contacte continuat que l'Ajuntament ha mantingut, en tot moment, amb la residència i els departaments competents de la Generalitat, el consistori ha cregut pertinent la celebració d'aquesta reunió per transmetre l'enorme preocupació que existeix al municipi, donar resposta al neguit que ens fan arribar els familiars dels residents i trobar solucions que siguin efectives davant d'una situació crítica.

 

3. L'Ajuntament reitera a l'entitat gestora de la residència Les Vinyes i als departaments de Salut i de Treball i Afers Socials de la Generalitat, la necessitat de donar resposta a una crisi sanitària que segueix afectant la majoria dels residents,   que ha causat la mort de diverses persones i té enormement preocupats els familiars i el conjunt de la població.

 

4. Com hem comunicat en tot moment al departament de Salut de la Generalitat (com a màxima autoritat sanitària), l'Ajuntament reitera el seu oferiment de col·laboració en aquests moments complicats, en entendre que la prioritat, ara mateix, no pot ser cap altra que la salut pública i la vida de les persones infectades.

 

5. Com a govern municipal entenem que els debats necessaris i legítims sobre la gestió sanitària i assistencial caldrà fer-los quan pertoqui i fruit d'una anàlisi exhaustiva de la situació.