10/30/2020

Afers Socials obre un espai a les Terres de l'Ebre per acollir persones que no tenen un domicili adient per fer un aïllament correcte de covid-19

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en funcionament aquesta setmana un nou equipament a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) per acollir aquelles persones i famílies afectades per la covid-19 que no disposen d'un domicili adient per garantir un aïllament correcte. També està pensat per atendre els treballadors i treballadores de la campanya de cítrics i de l'oliva.

L'equipament, que pot atendre fins a 55 persones, està gestionat per personal de Creu Roja que, a través del conveni que manté amb el Departament, farà tasques d'intervenció comunitària, mediació i acompanyament social.

S'hi deriven persones pendents de resultats de covid o que hagin de fer aïllament tant des dels centres d'atenció primària de les Terres de l'Ebre, com des dels serveis socials, sota la coordinació dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En el context de la crisi sanitària de la covid-19, Treball, Afers Socials i Famílies ha obert recursos específics per acollir persones que no disposen d'un domicili o espai per fer l'aïllament correctament perquè viuen en pisos compartits o en espais que no compleixen els requisits, concretament, a la Vall d'en Bas, Bellpuig, Altafulla, Vic, Llinars del Vallès i Manresa.

Amb aquesta mateixa finalitat, també s'han obert diferents albergs o espais al Segrià, a l'Empordà, al Penedès i, ara, a les Terres de l'Ebre, tot coincidint amb les diferents campanyes agràries. Tots aquests recursos estan gestionats per la Creu Roja.