10/26/2020

Activitat virtual "VIU UN LLIBRE"


Des de la biblioteca de Móra d¡Ebre s'ha iniciat la primera activitat de foment de la lectura post-confinament. Es tracta de "Viu un llibre", adreçada a joves de 10 fins a 16 anys. El Departament de Cultura ha posat en marxa per al curs 2020/2021 aquest activitat després de l'èxit assolit durant una prova pilot que es va realitzar durant el confinament.

L'activitat connecta autors (vius) i lectors fomentant el diàleg creatiu entre ells per anar creant les històries. Mentre llegim, ens divertim i millorem la nostra comprensió lectora

Com funciona l'activitat?

És una activitat totalment virtual que realitzareu des de casa vostra, a través d'ordinadors o tauletes.

La metodologia de funcionament consta de 5 passes:

1.       LLEGEIX el capítol – Llibres publicats setmanalment per a diferents nivells de lectura. La plataforma és accessible per lectors dislèxics i inclou un glossari de 40 a 80 paraules per capítol.

2.       VOTA l'argument - Forma part de la història i vota en línia per decidir com continuarà. Milers de lectors voten cada setmana per decidir què passa després.

3.       RESPON el quiz – Trobaràs preguntes de comprensió lectora en cada capítol. Els lectors veuen els seus resultats immediatament, el que millora l'aprenentatge i els anima a llegir més.

4.       PARLA amb l'autor - Comparteix les teves idees amb l'autor. A través del fòrum del llibre, els lectors tenen converses en viu amb els autors i altres estudiants de tot el món. Poden compartir idees, opinions i pensaments sobre el llibre.

5.       MESURA l'impacte: el progrés es mostra en el panell de control destacant el rendiment a nivell individual: lectures, vots, interaccions en fórums, etc.

El procés de creació d'un llibre dura 5 setmanes, això vol dir que els llibres es van creant a mesura que es van llegint.  Cada 5 setmanes s'inicia un nou llibre. El proper llibre comença el dia 6 de novembre 2020.

Més informació informació de l'activitat a la web: https://biblioteques.gencat.cat/ca/el-servei-de-biblioteques/linies-dactivitat/promocio_lectura_cultura/projectes/Viu-un-llibre/

Per conèixer la plataforma digital Fiction Express cal clicar a l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=e0hMzDYokDA&feature=emb_logo