9/15/2020

Xavier Pallarés: "Treballem amb l'objectiu de potenciar l'ús del transport públic a l'interior de les Terres de l'Ebre"

L'Enquesta sobre la Mobilitat a les Terres de l'Ebre, duta a terme per la Taula de Mobilitat i presentada el passat mes de juliol, demostra l'augment exponencial de l'ús del transport públic entre els diversos municipis ebrencs. Especialment notable ha estat l'increment del transport públic d'un 41% entre 2014 i 2019 dins les comarques de l'Ebre; sobretot, a partir de la implantació de la T10-120/1€, i s'increment en un 156% la línia entre les Terres de l'Ebre i Tarragona, i un 115% la de les Terres de l'Ebre i l'aeroport de Barcelona.
En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, destaca que "l'ús del transport públic intern és d'un 70% de la població, la qual cosa implica que seguim treballant amb l'objectiu de reduir el transport privat i potenciar el transport públic, amb uns preus competitius i un reforç de la connectivitat"

En concret, Xavier Pallarés i la directora territorial de Territori i Sostenibilitat, Lídia Pino, han presentat avui algunes de les actuacions que s'estan implementant com a resultat de les propostes plantejades pel Comitè Tècnic, que estudia l'enquesta i dissenya les propostes a implementar.
Així, aquest 14 de setembre, s'ha posat en marxa una nova freqüència a les 08.35h entre Móra d'Ebre a la Ribera d'Ebre i Gandesa a la Terra Alta, pssant de 4 a 5 freqüències d'anada durant el dia, que permet l'arribada d'estudiants a l'Escola Agrària de la capital de la Terra Alta, una de les reivindicacions de la ciutadania.
Amb la T10-120 el cost per a l'usuari és d'1€ i el bitllet senxill és de 2'85€, amb el bonus virtual el preu es redueix a 1'70€.
Així mateix, seguint la petició del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, s'estudia l'ajustament de freqüències de la línia que uneix Riba-roja d'Ebre i Móra d'Ebre, per tal d'afegir-ne una sobre les 7 - 7.30h, per cobrir el tram entre la primera sortida a les 5.30 i la segona que surt a les 8.45, que permeti enllarçar amb altres línies en direcció Falset, Gandesa i Tortosa. També s'implementà el darrer semetre del curs 2019-2020 els ajustaments horaris de les línies de bus regular que arriben a Tortosa, per a facilitar l'arribada de l'alumnat de la Universitat Rovira i Virgili i als cursos de Batxillerat i de Cicles Formatius dels instituts. I, ara, s'estudia l'ajustament del retorn d'aquest alumnat per encaixar amb els horaris escolars.

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat també està treballant en les obres de millors i condicionament de la xarxa viària ebrenca. Pel que fa a les obres de la C-12 o Eix de l'Ebre, s'està actuant a diversos punts quilomètrics:

Tram Tortosa - Benifallet. Ubicació de malles de triple torsió per a la contenció de talussos i evitar esllevissades, al pl, 13'600 - 39, en obres d'emergència amb una inversió d'uns 700.000€
Tram Garcia - Flix. Ubicació de malles de triple torsió per contenció de talussos, al pk. 72'800 - 83'600, en obres d'emergència per un import d'1.100.000€ aproximadament

Unes obres que finalitzaran aproximadament el proper mes de desembre de 2020; mentre que en breu s'iniciaran noves actuacions a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre, com:

El fressat i reposició del ferm per col·locar una nova rodadura al tram Xerta - Aldover, que s'iniciaran la setmana del 5 d'octubre
La rotonda a la C-12 a Tortosa per a la millora de l'accés a l'EMD Jesús i donar major fluïdesa a la circulació de la via
La millora de l'accés de la C-12 a la Via Verda a Benifallet
La millora de la carretera entre Tivissa i la Serra d'Almos