9/22/2020

Unió de Pagesos denuncia robatoris en la collita de fruita seca a l’Alt Camp i al Tarragonès

Unió de Pagesos denuncia els continus furts que, en les darreres setmanes, han patit diversos productors, especialment de garrofa i avellana. Uns robatoris que s'han concentrat, principalment, en els termes de Valls, la Masó i el Rourell (Alt Camp) i el Catllar, Ferran, la Riera de Gaià i Tamarit (el Tarragonès), segons les queixes que ha registrat el sindicat.

Per aquests motius, Unió de Pagesos fa una crida a les autoritats per tal que reforcin el control i la vigilància a les zones de conreu afectades amb l'objectiu d'aturar aquests robatoris. Una petició que, recorda el sindicat, ja es va formular abans de l'inici de la temporada de collites en les reunions que el sindicat va mantenir amb la Delegació del Govern a Tarragona, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i amb el cap territorial dels Mossos d'Esquadra.

Unió de Pagesos alerta també que, en alguns d'aquests casos, els productes furtats podrien acabar en mans de comercialitzadors privats, que, presumptament, els comprarien sense exigir cap documentació que en garanteixi la traçabilitat. Per tal d'evitar que es puguin produir casos d'aquesta mena, el sindicat insta les administracions a ampliar i intensificar els mecanismes necessaris per garantir el seguiment dels productes i corroborar així la seguretat alimentària pels compradors i per assegurar que hagin estat adquirits de forma justa per als productors.