9/14/2020

“Trobades i Topades”, un espectacle per donar a conèixer la història de la Tortosa de les 3 cultures

Des de la regidoria de turisme de l'Ajuntament de Tortosa s'ha volgut donar un impuls al sector després d'un estiu més complicat de l'habitual arran de la crisi del Covid-19. És per això que s'ha apostat per donar a conèixer al història de la Tortosa de les tres cultures: musulmana, jueva i cristiana; a través d'una obra de teatre ideada expressament per a l'ocasió per part de la companyia saragossana del Teatro de los Navegantes.

L'espectacle té lloc al col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, del conjunt dels Reials Col·legis del segle XVI, i considerat la joia del Renaixement català. En aquest marc immillorable és on tots els diumenges de setembre i d'octubre tindran lloc els dos passis (12h i 13h) de l'obra per tal que els turistes i també els propis tortosins puguin apropar-se per veure-la. Això si, però, amb prèvia reserva a turisme@tortosa.cat o bé trucant al 977 444 668, ja que l'aforament es limita a un total de 25 persones per passi.

Cal destacar també que l'obra de teatre serà diferent cada 15 dies, ja que, en total hi haurà 4 parelles diferents de personatges representats al llarg dels dos mesos que ajudaran a fer un repàs per part de la història de la nostra ciutat. Aquests personatges són: un poeta musulmà i un cavaller templer, el Papa Luna i un rabí jueu, un jueu i Sant Vicent Ferrer o el Papa Adrià VI i un pelegrí.Tortosa, Terres de l'Ebre, 13 de setembre de 2020Redactat per: Irene López